Fudbal

Ćivić izabrao Ferencvaroš

Ćivić izabrao Ferencvaroš
Foto: N.N. | Ćivić izabrao Ferencvaroš

Eldar Ćivić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, novi je član Ferencvaroša, potvrđeno je na zvaničnoj stranici mađarskog prvaka.

Bh. internacionalac je u redove Ferencvaroša stigao iz praške Sparte i potpisao je ugovor na tri godine. Ćivić je jedno od pojačanja Mađara za narednu sezonu u kojoj će igrati i kvalifikacije za Ligu šampiona. Iako detalji ugovora nisu objavljeni, iz menadžerskog tima bh. reprezentativca istakli su da je riječ o do sada rekordnom obeštećenju koje je Ferencvaroš platio za jednog igrača.

"Ćivić je potpisao trogodišnji ugovor s Ferencvarošom s opcijom produženja za još jednu godinu. Nikad ranije Ferencvaroš nije platio toliku odštetu za pojačanje. Ne mogu govoriti o detaljima, ali reći ću vam samo da je rekord dosad držao Italijan Davide Lanzafame (31), koji je lani iz Honveda doveden za odštetu 630.000 evra", istakao je član menadžerskog tima Eldara Ćivića.

Prethodnih dana činilo se da je Ćivić najbliži da svoju karijeru nastavi u zagrebačkom Dinamu. Mediji u Hrvatskoj su ga već vidjeli na pripremama u "modrom" dresu, ali se on predomislio i odlučio obući dres koji je od 2012. do 2014. godine s uspjehom nosio njegov kolega iz reprezentacije Muhamed Bešić. Za Ferencvaroš od fudbalera iz BiH ranije su igrali još Emir Dilaver, Mateo Pavlović, Emil Miljković...

"Drago mi je da sam u novoj sredini u klubu s velikim ambicijama. Dolazim u klub u kojem su mnogi bh. igrači ostavili snažan trag. Na meni je da tradiciju nastavim. Zadovoljan sam uslovima i uvjeren sam da ću opravdati povjerenje", istakao je Ćivić.

Ćivić je u dosadašnjoj karijeri igrao za Slobodu iz Tuzle, Slovačko, Trnavu, te prašku Spartu, čiji je dres nosio od 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije