Fudbal

Kralj strijelaca iz Pljevalja: Milivoje Mrdak ispred Mesija i Ronalda

Kralj strijelaca iz Pljevalja: Milivoje Mrdak ispred Mesija i Ronalda
Kralj strijelaca iz Pljevalja: Milivoje Mrdak ispred Mesija i Ronalda

Milivoje Mrdak napadač crnogorskog fudbalskog kluba Pljevlja je statistički gledano kralj strijelaca, ispred najboljih igrača današnjice jer je igrač koji je zabio najviše golova u Evropi ove sezone

Mrdak je zabio čak 61 gol u svega 24 utakmice nedavno završene regularne sezone Sjeverne regije. Riječ je o trećoj crnogorskoj ligi, u kojoj je 24-godišnji Crnogorac doslovno pravi stroj za golove.

Još nevjerovatnije zvuči podatak da je trenutno, nakon Crnogorca, najbolji strijelac (svih) evropskih liga napadač engleskog petoligaša Donvera Riki Miler koji je zabio 42 gola u 43 utakmice.

Nakon njega najbliži Mrdaku je Lionel Mesi iz Barselone koji je zabio 35 golova u Primeri, koliko je zabio i Edinson Kavani iz Pari Sen Žermena u Ligi 1.

Slijedi Tom Boere iz holandskog drugoligaša Osa koji je dao 33 gola, pa Bas Dost iz lisabonskog Sportinga sa 31 pogotkom, te Robert Levandovski iz Bajerna sa 30 i napadač Rome Edin Džeko sa 27 golova.

Zabio devet golova na jednoj utakmici

"Dešavalo mi se da na jednoj utakmici postignem devet golova. Svakom timu u ligi barem sam jednom zatresao mrežu. To mi znači da vrijedim kao napadač. Dokazao sam sebi i drugima da mogu", naglasio je Mrdak u razgovoru za crnogorske Dnevne Novine.

Neuspješna avantura u Španiji

"Bio sam u Rudaru sa 17-18 godina. Međutim, u klub su dolazili stariji igrači, a u međuvremenu sam imao i povredu leđa te nisam igrao nekih pola godine. Takođe, imao sam neuspješan odlazak u Španiju i sada sam na mjestu gdje su krenuli mnogi pljevaljski igrači", govori statistički najbolji napadač Evrope.

Pljevlja su, zahvaljujući sjajnom 190 centimetara visokom napadu, osvojila Sjevernu regiju, u kojoj su završila ispred najvećeg rivala Brskova, kojem je u direktnom dvoboju zabio Mrdak.

"Da, zabio sam za pobjedu i prvo mjesto. I u prvom dijelu sezone zabio sam im tri gola", kroz smijeh otkriva Mrdak, čiji tim tek čeka istinski izazov na putu prema drugoj ligi.

"Sada smo u doigravanju za drugu ligu i očekuje su ulazak u viši rang. Takođe, nadam se nekom većem klubu već od ljeta jer mislim da sam u odličnoj formi", uvjeren je mladi napadač.

Najviše golova u svim ligama ove sezone postigli su:

Milivoje Mrdak (Pljevlja) 61

Riki Miler (Donver) 42

Lionel Mesi (Barselona) 35

Edinson Kavani (PSŽ) 35

Tom Boere (Os) 33

Bas Dost (Sporting Lisabon) 31

Robert Levandovski (Bajern) 30

Pjer-Emerik Obamejang (Borusia Dortmund) 29

Luis Suarez (Barselona) 28

Edin Džeko (Roma) 27

Aleksandr Lakazet (Lion) 26

Pero Pejić (Kukeši) 26

Andrea Beloti (Torino) 25

Dris Mertens (Napoli) 25

Romelu Lukaku (Everton) 24

Kristiano Ronaldo (Real Madrid) 24

Aleksis Sančez (Arsenal) 23

Heri Kejn (Totenhem) 22

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije