Fudbal

Crvena zvezda dobila TSC, Čukarički izbio na treće mjesto

Crvena zvezda dobila TSC, Čukarički izbio na treće mjesto
Foto: Ilustracija | Crvena zvezda dobila TSC, Čukarički izbio na treće mjesto

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfovali su danas na gostovanju TSC-u u 25. kolu Superlige Srbije, a pobjedu je ostvario i Čukarički, čime je izbio na treće mjesto na tabeli ispred Vojvodine.

Prvo poluvrijeme utakmice TSC - Crvena zvezda u Senti nije donijelo neka veća uzbuđenja, niti golove, ali su zato u drugih 45 minuta viđena čak četiri pogotka.

Povela je Zvezda u 54. minutu preko Pavkova, da bi samo četiri minuta kasnije ostala sa igračem manje, pošto je Gajić skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton.

Penal je u izjednačenje pretvorio Lukić, ali gosti se nisu predavali, iako sa igračem manje.

U 68. minutu i TSC ostaje sa deset igrača, jer je kapiten Tomanović dobio dva žuta kartona zbog prigovora u razmaku od 20 sekundi, Kanga je siguran sa bijele tačke za novo vođstvo Zvezde.

Konačnih 3:1 za Crvenu zvezdu postavio je Milan Pavkov još jednim golom, u 70. minutu susreta.

Čukarički je golovima Partizanovog djeteta i povratnika u srpski fudbal, Đorđa Jovanovića, savladao Metalac sa 2:0 i pretekao novosadski tim na tabeli, od kog sada ima bod više. Voždovac je dugo gubio od Bačke na svom terenu, ali je Lazar Arsić sa dva pogotka u drugom poluvremenu donio preokret i sva tri boda su ostala "na krovu".

Surdulički Radnik je sa ubjedljivih 4:1 ispratio kući Novopazarce, dok su vrijedne pobjede u borbi za opstanak ostvarili Zlatibor na gostovanju u Lučanima, odnosno Rad u direktnom dvoboju borbe za opstanak protiv Napretka u Kruševcu. Oba meča su završena rezultatom 2:0 za goste.

Javor i Inđija su podijelili bodove, u Novom Sadu je Proleter slavio protiv niškog Radničkog sa 2:1, s tim što valja napomenuti da su gosti u prvom dijelu utakmice, kod rezultata 0:0 propustili da realizuju jedanaesterac.

Konačno, meč u Subotici prepun preokreta, dva puta je vodila Mačva, ali je Spartak na kraju slavio sa 3:2

Rezultati utakmica 25. kola Superlige Srbije: Partizan - Vojvodina 2:0, Čukarički - Metalac 2:0, Voždovac - Bačka 2:1, Mladost Lučani - Zlatibor Čajetina 0:2, Napredak - Rad 0:2, Radnik Surdulica - Novi Pazar 4:1, Javor - Inđija 1:1, Proleter Novi Sad - Radnički Niš 2:1, Spartak - Mačva 3:2, TSC Bačka Topola - Crvena zvezda 1:3.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije