Fudbal

Crvena zvezda vratila dug Fiorentini

Crvena zvezda vratila dug Fiorentini
Foto: Facebook | Crvena zvezda vratila dug Fiorentini

Fudbalski klub Crvena zvezda isplatio je dug koji je imao prema Fiorentini.

Crvena zvezda isplatila je italijanskom klubu 596.797 evra, plus penale u iznosu od 119.359 evra.

Uz to je isplatila i kamatu od šest odsto od 10. marta 2020. do dana uplate.

Crvena zvezda prodala je Aleksu Terzića u maju 2019. godine, a beogradski mediji su prenijeli da je srpski klub tražio od Fiorentine da novac ne uplaćuje na klupski račun, nego na račun jedne njemačke banke.

Italijanski klub je po dogovoru isplatio prvu ratu na taj račun, a drugu ratu 10. marta 2020. godine isplatio je na račun Crvene zvezde.

Treću ratu je Fiorentina u maju 2020. godine uplatila na račun nemačke banke, a šest dana kasnije potpisan je i ugovor po kome Zvezda treba da uplati (vrati) Fiorentini tu sumu do 30. septembra 2020. uz šest odsto kamate i penale od 20 odsto ukoliko do uplate ne dođe.

Uplate na račun Fiorentine nije bilo, italijanski klub je upozorio Zvezdu 8. oktobra da će plaćati penale od 120 hiljada evra i kada Zvezda nije uplatila novac, Fiorentina je srpski klub tužila FIFA.

Crvena zvezda je sada isplatila taj dug i riješila problem sa Fiorentinom, u veoma rijetkom slučaju da klub koji je kupio igrača tuži klub koji je prodao igrača zbog neisplaćenog novca.

FIFA je 26. januara ove godine naložila Zvezdi da isplati taj novac i skoro godinu dana kasnije, dug prema klubu iz Firence je saniran, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije