Fudbal

"Crveno-plava" sportska porodica ima novog člana: Borac su i fudbalerke

"Crveno-plava" sportska porodica ima novog člana: Borac su i fudbalerke
Foto: N.N. | "Crveno-plava" sportska porodica ima novog člana: Borac su i fudbalerke

Sportska porodica banjalučkog Borca od danas je bogatija za još jednog člana, jer sada ima svoj ženski fudbalski tim.

Ženski fudbalski Borac, koji je nastao još 1998. godine, ponovo se vraća na scenu, a Banjalučanke će od ove sezone nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Ovo je dan za istoriju kada je u pitanju ženski fudbal u Banjaluci. Borac je prvi klub u RS koji je povukao ovakav potez i pod svoj krov doveo žensku selekciju i na tome smo veoma zahvalni.  Borac je brend, a nositi na dresu njegov grb je velika odgovornost i znači gajiti najviše ambicije. Stabilizacija i omasovljenje su prvi ciljevi, a nakon toga, da bismo opravdali ukazano povjerenje, potrudićemo se da kroz Prvu ligu RS ostvarimo plasman u najviši rang", rekao je Zoran Dimitrić, koordinator za rad ŽFK Borac, a uzdanica "crveno-plavih" Vladana Barać ne krije da žele u Premijer ligu BiH. 

"Čast je biti dio sportske porodice Borca, čije ime ima veliku težinu, a Borac mora i zaslužuje da igra u Premijer ligi.  Moramo da vjerujem oda to možemo i uspjećemo."

"Crveno-plavi" sada imaju tri sekcije, muški i ženski fudbalski tim, te ekipu u futsalu, a prvi čovjek FK Borac Stojan Malbašić kaže da će se potruditi da sve ekipe imaju odlične uslove za rad i napredak.

"Iskoristićemo ovaj trenutak da pozovemo sve djevojke koje vole fudbal da se oprobaju u Borcu i da ga povedu ka vrhu", dodao je Malbašić.  Prvu takmičarsku utakmicu fudbalerke Borca odigraće 19. septembra, kada im u goste dolazi ŽFK Modriča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije