Fudbal

Dajer ispunio uslove, ostaje u Minhenu

Dajer ispunio uslove, ostaje u Minhenu
Foto: Tanjug/AP | Dajer ispunio uslove, ostaje u Minhenu

Iako je pre nepunih nedjelju dana ''Bild'' tvrdio da će Erik Dajer poslije samo šest mjeseci završiti epizodu u Bajernu, ovog četvrtka stiže drugačija informacija.

Urednik Atletika Dejvid Ornštajn piše da će engleski defanzivac i naredne sezone nositi dres minhenskog giganta. Kako pojašnjava pomenuti izvor, Dajer je u nepunih mjesec i po dana od dolaska u klub ispunio ugovorne obaveze koje bi njegovu pozajmicu pretvorile u trajni transfer.

Podsjetimo, Bajern je zimus dogovorio sa Totenhemom šestomjesečnu pozajmicu 30-godišnjeg defanzivca uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. Ta opcija sada je aktivirana, tvrdi ''Atletik'', te će Bajern vezati Dajera ugovorom na još godinu dana, a kako mu ugovor sa Totenhemom ističe na ljeto, aktuelni prvak Njemačke registrovaće ga kao slobodnog igrača.

Suprotno ''Bildu'', koji je protekle nedjelje pisao kako je Dajer već završio sa Bajernom i da su u klubu šokirani njegovim nedostatkom brzine, ''Atletik'' tvrdi da su čelnici minhenskog kluba zadovoljni onim što je Englez donjeo ekipi, što donekle potvrđuje i podatak da je bivši štoper Totenhema odigrao šest od posljednjih sedam utakmica u svim takmičenjima od kojih je četiri počeo u startnoj postavi.

Dajer je u Totenhem stigao prije nepunih deset godina iz lisabonskog Sportinga u transferu vrijednom 5.000.000 evra i za londonski klub odigrao preko 350 utakmica u svim takmičenjima. Ipak, dolaskom Ejndža Postekoglua prošlog ljeta izgubio je mjesto u timu, te je u prvom dijelu sezone odigrao samo četiri meča u Premijer ligi, što je bio jasan znak da mora da traži novi klub ne bi li izgubio svaku šansu da se nađe u timu za Evropsko prvenstvo. Mada se čini da će se i ovako, promjenom sredine, teško izboriti za mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije