Fudbal

Dalić: Izgubili smo muški od Engleske

Dalić: Izgubili smo muški od Engleske
Foto: Tanjug/AP | Dalić: Izgubili smo muški od Engleske

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, rekao je da nema za čim da žali i da je ovo bila sjajna fudbalska godina za "kockaste".

Fudbaleri Hrvatske poraženi su od Engleske na Vembliju sa 2:1, što znači da će naredne godine igrati u Ligi nacija B.

"Izgubili smo muški", rekao je selektor Zlatko Dalić, a potom je i nastavio:

"Čestitke i mojim igračima. Bila je ovo borbena i muška utakmica. Gotova je sezona, iza nas je sjajna godina hrvatskog fudbala. Napravili smo sjajnu stvar i temelj za budućnost što se tiče igrača. Jako dobra godina za nas. Izgubili smo muški večeras."

Engleska je odigrala veoma dobro, Hrvatska na početku nije mogla "da pređe pola", a Dalić kaže da nije bilo tako loše.

"Ne bih rekao da je to bilo jako loše, nisam saglasan, pa mi smo igrali s Englezima na Vembliju. 123 kilometra smo istrčali protiv Španije, nemamo baš toliku širinu. Bilo je grešaka, opet smo primili dva gola iz prekida, ali ne damo se", miran je bio Dalić..

Nakon povrede Rakitića, Mateo Kovačić nije se pojavio na treningu noć prije utakmice, a od prvog minuta povjerenje je dobio Nikola Vlašić. Selektor Hrvatske to je pojasnio:

"U formi je, jedini od svih igrača koje smo imali na toj poziciji redovno igra. Potreban nam je vezni koji ide napred, a Pašalić, Rog, Badelj ne igraju, dok je Bradarić zadnji vezni. Vlašić je od svih igrača na toj poziciji u najboljoj formi i pokazao je da može igrati na najvišem nivou."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije