Fudbal

Dalić: Nakon 20 godina ponovo smo tamo gdje nam je mjesto

Dalić: Nakon 20 godina ponovo smo tamo gdje nam je mjesto
Foto: Tanjug/AP | Dalić: Nakon 20 godina ponovo smo tamo gdje nam je mjesto

Došli smo uživati u polufinalu, veseliti se i napraviti dobar rezultat. Nije nam bitno ko je s druge strane, poručio je hrvatski selektor Zlatko Dalić na posljednjoj konferenciji za medije uoči današnjeg moskovskog meča protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Nemamo razloga biti nervozni i opterećeni, došli smo uživati u polufinalu, veseliti se napraviti dobar rezultat. Nije nam bitno tko je s druge stane i želimo pokazati najbolje od nas", kazao je hrvatski strateg.

Dalić je naglasio kako hrvatska reprezentacija već godinama nije imala adekvatan rezultat kvaliteta svojih igrača.

"Ovaj rezultat ne smije biti iznenađenja s obzirom na kvalitetu naših igrača. Dugo vremena je ovo bila osporavana generacija, ali dokazali su i pokazali svoju kvalitetu na ovom svjetskom prvenstvu."

Hrvatski štab je dobro analizirao englesku reprezentaciju i nije im promakao podatak da je Engleska sedam od svojih 11 golova zabila iz prekida.

"Održali smo dva sastanka s igračima tijekom kojih smo analizirali suparnika. Znamo od kuda i kako nam prijeti najveća opasnost. Nakon Danske i Rusije, očekuje nas drugačija utakmica i drugačiji stil. No, nama to više odgovara", dodao je.

Još jednom se osvrnuo na sjajne predstave koje Luka Modrić pruža na Svjetskom prvenstvu rekavši.

"Luka Modrić dugi niz godina pokazuje svoju kvalitetu, karakter i želju. Osvojio je sve što se može osvojiti, ali s reprezentacijom nema veliki rezultat. Ovo mu je možda i posljednje SP i drago mi je da je ušao u polufinale i da je među kandidatima za Zlatnu loptu. Ovo je period kada Luka možda igra i najbolji nogomet u karijeri, posebno u reprezentaciji. Ali i ostatak momčadi igra dobro, mi smo rezultat napravili kao momčad, kao ekipa".

Dodao je kako situacija s Šimom Vrsaljkom još uvijek nije sasvim jasna.

“Danas ćemo vidjeti na treningu što će biti, mi želimo 100 posto spremne igrače. Iza nas je pet teških utakmica što je uzelo danak, ali nema alibija i opravdanja. Došli smo u polufinale. Mi se nismo potrošili, mi ćemo se tek potrošiti."

Strane novinare je zanimalo kako je moguće da tako mala zemlja kao što je Hrvatska bilježi sjajne rezultate u sportu.

"Mi smo takva zemlja, kod nas je sve moguće. U Hrvatskoj ima četiri milijuna izbornika, četiri milijuna trenera i igrača. Sada je cijela zemlja na ulici i slavi naš usjeh", rekao je Dalić, ali i naglasio: "Međutim, infrastruktura i uvjeti u kojima rade naši igrači su nezamislivi i to je neuporedivo. Nose nas talent, naboj i emocije."

Iskreno je priznao kako ne može zamislit kako bi Hrvati proslavili titulu svjetskog prvaka.

"Nakon 20 godina smo ponovo tamo gdje nam je mjesto. Nogomet je u Hrvatskoj učinio i donio puno sreće. Ne mogu zamislit što bi se dogodilo da postanemo svjetski prvaci".

Dalić se želio zahvaliti Rusima na sjajno organizovanom prvenstvu i pažnji i ljubaznosti kojom ih domaćini obasipaju.

"Zahvalni smo na svemu što smo u posljednjih mjesec dana doživjeli u Rusiji. Pažnju i ljubaznost smo osjećali na svakom koraku. Za nas će to biti prekrasan doživljaj bez obzira kako sve završilo."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije