Fudbal

Dalić: Ne bih volio Srbiju u grupi

Dalić: Ne bih volio Srbiju u grupi
Foto: Igor Kralj/PIXSELL | Dalić: Ne bih volio Srbiju u grupi

Ne bih volio Srbiju u grupi na Mundijalu. Ne zato što ne volim Srbiju, već zato što imate odličan tim. Srbija je opasna reprezentacija, rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Strateg aktuelnih vicešampiona svijeta imao je u Dohi srdačan susret sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem, odao mu je priznanje na svemu što je u posljednjih godinu dana uradio sa srpskim nacionalnim timom, a posebno na impresivnoj pobjedi u Portugalu.

"Ono što je Srbija uradila u Lisabonu zaslužuje svaku pohvalu. Njegovim dolaskom na mjesto selektora promijenilo se puno toga u vašoj reprezentaciji i sada ste tvrd orah za sve rivale. Ne vjerujem da će bilo koja velika reprezentacija biti srećna ukoliko izvuče Srbiju u grupi. Slična je situacija kao sa Hrvatskom, imate puno kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima. Piksi je to lepo posložio i sada definitivno djelujete kao tim. Pobijediti Portugal na gostujućem terenu golom u 90. minutu, svojstveno je samo ozbiljnim reprezentacijama. Rekao sam i pred onu utakmicu u plej-ofu za Evropsko prvenstvo da bih više volio Škotsku za protivnika. Čisto iz fudbalskih razloga, ništa drugo. Lakše mi je sa Škotima, nego sa Srbima. I vidjelo se u Glazgovu da sam bio u pravu. Škotsku smo lako otpisali sa Evropskog prvenstva, a sa Srbijom bi bilo daleko teže”, izjavio je Dalić za sajt FŠ.

On je dodao i da bi volio da izbjegne Francusku u grupi, a iskoristio je priliku i da se prisjeti prošlih vremena, u vijreme kada su Piksi i on bili igrači i posebno je apostrofirao majstorstvo asova kakvi su bili Piksi, Robert Prosinečki i Dejan Savićević.

Žrijeb za Mundijal u Kataru održava se sutra u Dohi od 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije