Fudbal

Dalić: Ne mislim još dugo biti trener

Dalić: Ne mislim još dugo biti trener
Foto: Tanjug/AP | Dalić: Ne mislim još dugo biti trener

Ne mislim još dugo biti trener. Prevelik je to stres, troši to čovjeka, rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić u Moskvi gdje je predstavio svoju knjigu "Rusija naših snova" u ruskom prevodu.

Hrvatski selektor je priznao da ga je protekla godina u kojoj je Hrvatska postala viceprvak svijeta ispunila nevjerovatnim ponosom i srećom, ali i iscrpila.

Priželjkivao je Dalić i za sebe i za igrače malo odmora nakon teške kvalifikacijske utakmice s Velsom, ali je zbog UEFA zahtjeva Hrvatska morala igrati i prijateljsku utakmicu s Tunisom.

"Imam 53 godine, neću vječno biti trener, ne mislim još dugo biti na klupi. Ima i važnijih stvari u životu od rezultata utakmice. Porodica, prijatelji, sve ono što sam zapustio zbog fudbala", rekao je Dalić medijima koji su bili na predstavljanju knjige, prenose Sportske novosti.

U glavnom gradu Rusije Daliću je došao čestitati i ruski selektor Stanislav Čerčesov, koji je čak i jedan od autora posebnog poglavlja iz knjige.

Na Dalićevu konstataciju kako ne planira još dugo biti na čelu reprezentacije, ali ni raditi kao trener, samo je rekao:

"Prijatelju Zlatko, kad se osjećaš loše, samo se sjeti Rusije. Odmah ćeš biti sretan i spokojan."

Možda će drugačije razmišljati nakon ljetnog odmora, jer sada slijede tri mjeseca pauze od reprezentativnog fudbala. Iduću utakmicu Hrvatska igra 6. septembra u Slovačkoj, a tri dana kasnije gostuje kod Azerbejdžana.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije