Fudbal

Dalić odahnuo: Brozović stigao u Zagreb, Perišić ide u Istanbul

Dalić odahnuo: Brozović stigao u Zagreb, Perišić ide u Istanbul
Foto: HNS | Dalić odahnuo: Brozović stigao u Zagreb, Perišić ide u Istanbul

Okupljanje na aerodromu i let za Istanbul. Odnosno, kako ko jer mnogi će direktno doći u turski velegrad. Neuobičajeno, ali takva je situacija i njoj se Zlatko Dalić i hrvatska fudbalska reprezentacija moraju prilagoditi.

Zbog nenadanih problema selektor je za nove izazove protiv Turske u srijedu te potom u Ligi nacija sa Švedskom (14.11.) i Portugalom (17. 11.) morao aktivirati pet pretpoziva, pa je pozvao Tomu Bašića, Lovru Kalinića, Marina Pongračića, Antonija Mirka Čolaka te Josipa Juranovića. Od udarnih snaga nema Kramarića, Livakovića, Petkovića, Rebića, Vrsaljka...

Mozzart kladionica nudi kvotu na pobjedu na pobjedu Švedske 2.75. dok je kvota na pobjedu Hrvatske 2.70.

A situaciju je kod novog okupljanja dodatno neizvjesnom učinila odluka italijanskih vlasti da se nekim klubovima zabrani puštanje igrače na okupljanje. Kako je među njima bio i Inter, za Hrvatsku je to značilo Ivan Perišić i Marselo Brozović.

Međutim, selektor je poručio kako sve igrače koji su na popisu očekuje na okupljanju. i zaista, Brozović se ukazao na "Tuđmanu" na letu za Istanbul, a Perišić je, zanimljivo, direktno otišao tamo. Uostalom, Đenoin Milan Badelj već je u nedjelju sletio u Zagreb.

Zapravo, u Zagrebu su se u avion ukrcali još tek dinamovac Oršić, zatim Melnjak, Kovačić i Vida. Ostatak će iz svih krajeva Evrope odmah za Istanbul.

Tako se našao način i sve je prošlo u najboljem redu, na radost Dalića i reprezentacije koja će sigurno u izmijenjenom sastavu na Turke jer puno su važniji ogledi sa Šveđanima i Portugalcima, za koje postoji opcija da reprezentaciji priključe Livaković i Petković.

Hrvatska nakon četiri kola Lige nacija ima tek jednu pobjedu i tri poraza, a u završnim kolima glavni cilj je ostati u elitnoj skupini. To ćemo imati priliku osigurati već na gostovanju u Švedskoj.

Tri dana kasnije pokušaće se revanširati Portugalu za onaj težak poraz od 1-4, a velika razlika je ta što će ovaj put zaigrati Luka Modrić. I ta da za Portugal, pak, možda neće Ronaldo koji se Povrijedio za vikend.

Golmani: Lovre Kalinić, Simon Sluga, Ivo Grbić

Defanzivci: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić, Marin Pongračić, Josip Juranović

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Toma Bašić

Napadači: Ivan Perišić, Antonio Mirko Čolak, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Ante Budimir.

Ostale ponude Mozzart kladionice pogledajte na OVOM LINKU:

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije