Fudbal

Dalić pred Brazil: Srbija igrala sjajno sat vremena

Dalić pred Brazil: Srbija igrala sjajno sat vremena
Foto: Instagram / Printscreen | Dalić pred Brazil: Srbija igrala sjajno sat vremena

Selektor Hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić je rekao da je Srbija igrala sjajno sat vremena protiv Brazila, ali da njegovi momci ne smiju upasti u nervozu.

Reprezentacija Hrvatske će sutra od 16 časova igrati utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Brazila.

Hrvati su aktuelni vicešampioni planete, a utakmica protiv Braziča prema njihovom mišljenju je u rangu one protiv Francuza prije četiri godine u finalu Mundijala.

Selektor Dalić na posljednjoj konferenciji za medije pred Brazil izjavio je da se ovaj tim Hrvatske u mnogome razlikuje od onog iz Rusije 2018. godine, ali da vjeruje u svoje izabranike.

"Ovo je nova reprezentacija. Čak je 18 novih igrača i ne može se upoređivati. Ona prethodna je deset godina igrala zajedno, imala uspone i padove i kulminacija je bila u Rusiji. Ovo je nova generacija, treba vremena i već je sjajno ovo što su napravili. Imaju sreće da im je ostala šestorica igrača. Ne možemo upoređivati", rekao je Dalić.

Selektor Hrvatske posebno je apostrofirao utakmicu između Brazila i Srbije u grupnoj fazi, na osnovu koje je analizirao sutrašnjeg rivala i tom prilikom pohvalio igru reprezentacije Srbije na tom meču.

"Srbija je igrala sjajno sat vremena. Dobro parirala. Upali su u zamku nervoze nakon nekih odluka. Imali situacije koje nisu bile u njihovu korist. Dok Brazil nije dao gol, bili su ravnopravni. Nakon toga nisu pratili ritam i tu su pali. Mi to ne smijemo napraviti, prihvatiti i upasti u nervozu, borbu sami sa sobom. Trebalo bi da budemo disciplinovani, čekamo i čuvamo više loptu", smatra Dalić.

Za selektora Hrvatske, Brazil je najviše pokazao u dosadašnjem toku Mundijala.

"Rekao sam da su najbolji na ovom Svjetskom prvenstvu. Brzi, energični. Raznovrsni više od svih. Nude opasnost sa svih strana. Jako oprezni moramo biti, koriste sve šablone. Ako damo prostor, ako se raširimo, imaćemo problem. Rade visoki presing ako izgube loptu. Ako je ne osvoje, ulaze u problem. I to želimo iskoristiti. Ne ispadati iz bloka, pomagati jedni drugima i ne dati im previše prostora", Dalićev je recept za "Karioke".

Svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu iznio je i kapiten "Vatrenih", Luka Modrić koji je rekao da Hrvatska želi dalje od četvrtfinala.

"Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali želimo više. Znamo da nas čeka možda i najveća utakmica na turniru. Moramo dati maksimum, biti pravi. Maksimum naših mogućnosti i onda imamo šansu. Ne zadovoljavamo se dolaskom među osam najboljih. Imamo snagu, vjerujemo u sebe i tako ćemo se postaviti na terenu", poručio je Modrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije