Fudbal

"Dan D" za Srbiju i Portugaliju - ko će direktno u Katar

"Dan D" za Srbiju i Portugaliju - ko će direktno u Katar
Foto: Print Screen/Twitter | "Dan D" za Srbiju i Portugaliju - ko će direktno u Katar

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Lisabonu protiv Portugalije igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo i samo pobjeda ih direktno vodi u Katar.

Selektor Srbije Dragan Stojković svjestan je da Srbija nema lak zadatak, ali nedvosmisleno poručuje da su "orlovi" u Lisabon došli po pobjedu i kartu za Katar.

"Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugalija nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Lisabonu.

On je dodao da ima iznenađenje za Portugalce.

"Možete da očekujete sve, ali u jedno sam ubeđen - gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnom Portugalijom", kaže Stojković.

Kako je naveo, napadački stil igre sigurno neće mijenjati.

"Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Poštujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugalu, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnog rezultata", dodao je Stojković.

Utakmica se igra u Lisabonu od 20.45 časova.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije