Fudbal

Danas na EP: Poljaci i Nizozemci, Engleska na Srbiju

Danas na EP: Poljaci i Nizozemci, Engleska na Srbiju
Foto: Tanjug/AP | Danas na EP: Poljaci i Nizozemci, Engleska na Srbiju

Nakon dva zanimljiva dana na Evropskom prvenstvu obilježena golovima i derbijem između Hrvatske i Španije, vrijeme je i da reprezentacija Srbije započne svoju kampanju.

Program za danas i to u Hamburgu, u onom terminu od 15 časova, otvara duel Grupe D između Poljske i Nizozemske. Ukoliko pogledamo istoriju ne piše se baš najbolje za Poljsku. Naime, Poljaci u posljednjih 12 okršaja sa ''Oranjem'' nisu zabilježili trijumf, a od toga su sedam puta poraženi a pet puta je bilo neriješeno. Ako statistika nije na njihovoj strani, onda sigurno odstustvo Roberta Levandovskog u ovoj utakmici neće pomoći da se to popravi.

Zatim nam očekuju dvije utakmice iz Grupe C.

U Štutgartu u terminu od 18 časova sastaju se Slovenija i Danska. Ovo će Sloveniji biti drugi EURO poslije onog iz 2000. Slovenci nisu trijumfovali u pet seniorskih nastupa protiv Danske uključujući u to i jedan remi (1-1) te poraz (2-1) u kvalifikacijama za ovo Evropsko prvenstvo. No, mjesta za predaju nema a najveće nade za pozitivnim rezultatom će biti položene prije svega u iskusnog golmana Jana Oblaka i mladu nadolazeću nadu u vidu Benjamina Šeška.

I potom u onom noćnom terminu od 21 čas u Gelzenkirhenu. Ove dvije reprezentacije se sastaju prvi put otkako je Srbija postala nezavisna država, ali Geret Sautgejt treba da ima u vidu njihovu vještinu iz vazduha: trećina od 15 golova srpskog tima u kvalifikacijama bili su udarci glavom, što je najveći procenat od svih ekipa koje se nalaze na ovom Prvenstvu. Sa druge strane, Englezi, vicešampioni iz 2020. godine, sve ispod novog finala smatraće se porazom za ovu naciju koja godinama unazad pored brojnih velikih generacija fudbalera koji su činili njen tim, ne mogu da kući ponesu najsjajnije odličje sa nekog reprezentativnog takmičenja. Snagu će najviše tražiti u individualnom kvalitetu koji je i ovo Prvenstvo u samom vrhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije