Fudbal

Danas utakmice osmine finala Kupa BiH: Klubovi u strahu od korone

Danas utakmice osmine finala Kupa BiH: Klubovi u strahu od korone
Foto: N.N. | Danas utakmice osmine finala Kupa BiH: Klubovi u strahu od korone

Virus korona sije strah među ekipama koje bi danas trebalo da odigraju utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Umjesto uobičajenih izjava vezanih za taktiku, juče su iz klubova stizala i saopštenja vezana za pogoršanu epidemiološku situaciju. Među timovima koji su prijavili problem izazvan pandemijom je Zrinjski. Mostarci su u prošlom kolu gostovali na "Tušnju" kod Tuzla sitija nakon čega se na simptome bolesti požalio trener Mladen Žižović i njegovi saradnici. Nezvanično, jedan igrač "plemića" takođe ima povišenu temperaturu.

"HŠK Zrinjski želi potvrditi privremenu promjenu stručnog stožera prve momčadi, a razlog su pozitivni testovi na virus korona među članovima trenerskog osoblja nakon povratka momčadi iz Tuzle. Tako će momčad do povratka šefa struke Mladena Žižovića i njegovih asistenata u trenažni proces voditi naš trener U-17 momčadi Mario Ivanković, dok će njemu asistirati Dalibor Cvitanović i Igor Melher", saopštili su iz Zrinjskog, koji će danas na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru ugostiti Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

Strepili su juče i u Sarajevu. Do kraja dana čekali su rezultate testiranja uoči gostovanja kod Krupe. Mozzart kladionica na pobjedu Krupe daje kvotu 7.50, a na pobjedu Sarajeva 1.40. Strah je povećan pošto su aktuelni bh. šampioni u subotu odigrali prvenstvenu utakmicu sa Širokim Brijegom.

"Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, novo testiranje je potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i čak šest igrača koji su nastupili u utakmici sa Sarajevom pozitivni na virus korona. Bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih. Trenutačno imamo samo šest igrača iz seniorske momčadi na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga smo zatražili odgodu utakmice sa Veležom i Tuzla sitijem", saopštili su iz Širokog Brijega.

Iz Komiteta za takmičenje N/FS BiH potvrdili su juče da će održati telefonsku sjednicu i udovoljiti zahtjevu tima sa "Pecare". Novi termin utakmice biće 14. novembar. Sve ostale utakmice trebalo bi da budu odigrane danas sa početkom u 15 časova.

Sastaju se: Tuzla siti - Radnik Bijeljina, Željezničar - Goražde, Rudar Prijedor - Zvijezda 09, Krupa - Sarajevo, Rudar Kakanj - Borac, Zrinjski - Slavija, Velež Nevesinje - Klis. U ovoj fazi najmasovnijeg takmičenja igra se po jedna utakmica.

Ponudu kladionice Mozzart za današnje duele možete pogledati na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije