Fudbal

Danas žrijeb pretkola UEFA takmičenja

Danas žrijeb pretkola UEFA takmičenja
Foto: Ilustracija | Danas žrijeb pretkola UEFA takmičenja

Trener Sarajeva Husref Musemić priželjkuje Šerif Tiraspol iz Moldavije, jedina želja Mladena Žižovića je da sa Radnikom ne putuje daleko, dok Hari Vukas uoči današnjeg žrijeba kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope, naglašava da je Zrinjski pod imperativom prolaska prvog pretkola bez obzira na ime protivnika.

Izvlačenje parova biće obavljeno u Nionu u 14.30 časova za pretkola Lige prvaka, odnosno sat vremena kasnije za Ligu Evrope.

U bubnju će se naći i četvrti bh. predstavnik Široki Brijeg. Aktuelni šampioni i osvajači Kupa BiH fudbaleri sa "Koševa" neće biti nosioci, a mogući rivali Sarajeva su Seltik (Škotska), Karabag (Azerbejdžan), Šerif Tiraspol (Moldavija), F91 Dudelanž (Luksemburg) i Slovan Bratislava (Slovačka).

"Kada bih mogao birati rekao bih Šerif ili F91 Dudelanž. Smatram da protiv njih imamo šanse, možemo da se nosimo i nadamo se. Među ekipama kojima možemo parirati su i Švedski AIK, HJK Helsinki, Škendija iz Makedonije, ali su ova tri tima svrastana u druge podgrupe", kazao je Musemić.

Jedini bh. klub koji će imati ulogu nositelja je Zrinjski. Među mogućim protivnicima su im Hibernians (Malta), Ružomberok (Slovačka), Akademija Pandev (Makedonija), Speranta Nisporeni (Moldavija) i Zeta (Crna Gora).

"Imamo ulogu nositelja i samim tim imperativ prolaska najmanje jednog pretkola. Uloga nositelja daje nam i ulogu favorita, koju želimo opravdati", istakao je Hari Vukas, novoimenovani trener Zrinjskog.

Radnik za protivnike može dobiti Spartak Trnavu (Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Fola Esč (Luksemburg), Alashkert (Jermenija) i Olimpija (Slovenija).

"Nemamo želja. Jedino što bi bilo dobro je da izbjegnemo protivnika koji je daleko. Neka udaljena destinacija u periodu kada počinje i nova sezona u BHT Premijer ligi BiH ne bi nam odgovarala", kazao je Mladen Žižović, trener Radnika.

Bijeljinci ove sezone po drugi put u svojoj istoriji igraju u Evropi. Za razliku od 2016. godine kada su osvojili Kup BiH, ovoga puta na međunarodnu scenu otišli su umjesto Željezničara kojem je uskraćena licenca. Semberaci će domaćini u UEFA Ligi Evrope biti u Banjaluci.

"Samom činjenicom da igramo u Evropi mi smo pobjednici. Ako još pritom ostvarimo neki rezultat, prođemo pretkolo, tim bolje. Nerealno je licitirati imenima protivnika. Mi nismo nosioci, jasno je ko su favoriti. Naša prednost je ta što nemamo šta izgubiti, igramo rasterećeno, pa nam to možda i donese neko pozitivno iznenađenje", istakao je Žižović.

Mogući rivali Širokog Brijega su Apolon Limasol (Kipar), Kairat (Kazahstan), Ventspils (Litvanija), Krakovia Krakov (Poljska) i Dinamo Tbilisi (Gruzija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije