Fudbal

Pratite nas na Google news

Danilović karijeru nastavlja u Ronaldovom Nacionalu

Danilović karijeru nastavlja u Ronaldovom Nacionalu
Foto: N.N. | Danilović karijeru nastavlja u Ronaldovom Nacionalu
Vedran Radenović

Vladan Danilović fudbalsku karijeru nastaviće u Portugalu, a banjalučki Borac od svog najvećeg transfera u istoriji navodno će inkasirati oko milion KM. Danilović će karijeru nastaviti u Nacionalu, klubu iz Funčala sa ostva Madeira u kojem je ponikao Kristijano Ronaldo.

Standardni mladi U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji se našao i na minulom spisku selektora A tima Dušana Bajevića za utakmice s Italijom i Poljskom, već duže je na meti inostranih klubova. Strategija Borca je, osim dobrih rezultata, i pravljenje velikih transfera te odlazak dvadesetjednogodišnjeg veznjaka nije neočekivan.

"Mi od početka priprema imamo u planu da kroz evropske utakmice pravimo evropski transfer. Vladan Danilović apsolutno je u planovima da se za njega napravi transfer jer je on četiri godine u klubu. Ispočetka je bio i opstruisan i omalovažavan, ali evo izrastao je u veoma bitnog igrača, nezamjenjivog reprezentativca u mladoj reprezentaciji i sada kandidata za A tim", rekao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Banjalučana.

Ponude za Vladana Danilovića su proteklih mjeseci dolazile između ostalih iz Turske, Njemačke i Rusije, ali je nakon mečeva Borca u ovosezonskim kvalifikacijama za Ligu Evrope najkonkretniji bio član Prve lige Portugala. Transfer bi trebalo da bude ozvaničen do kraja dana ili sutra, a u klubu iz Platonove potvrdili su da nije, kako se činilo, riječ o ekipi Rio Avea, koja je nedavno eliminisala Borac iz Lige Evrope.

Iznos konačnog obeštećenja od prodaje Vladana Danilovića će zavisiti od iznosa postotka od narednog transfera. Borac bi, dakle, pored prve uplate od oko milion KM, s obzirom na to da Danilović ima 21 godinu, u budućnosti trebalo i dodatno da zaradi jer će zadržati pravo na 15 odsto od narednog transfera. Takođe, banjalučki klub ima vremena da dovede pojačanje u vezni red, a ukoliko se to ne desi u sadašnjem timu ima dovoljno opcija i mogućnost da se šansa pruži nekom od mlađih igrača.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije