Fudbal

Danilović na meti velikana

Danilović na meti velikana
Foto: N.N. | Danilović na meti velikana

Francuski velikani Olimpik iz Marselja, Bordo i Lion, kao i nekoliko klubova iz Belgije, zainteresovani su za usluge fudbalera banjalučkog Borca Vladana Danilovića, koji je u ovom trenutku najbliži transferu u redove učesnika finala Lige Evrope.

Prije nekoliko mjeseci 19-godišnji vezista je prodat neimenovanoj menadžerskoj agenciji za 250.000 evra. Već tada je bilo jasno da se član mlađih selekcija reprezentacije BiH neće još dugo zadržati na Gradskom stadionu, ali po svemu sudeći on je odigrao posljednji meč u dresu Borca pošto je povrijeđen i neće nastupiti u Gabeli protiv GOŠK-a. Ostaje da se vidi da li će se oporaviti za meč posljednjeg kola Lige za opstanak BHT Premijer lige, u kojem će Borac dočekati Slobodu.

"Igrač jeste prodat agenciji, ali postoji klauzula po kojoj posao može da se stopira ukoliko iz Borca pronađu klub koji želi da ga kupi", kazao nam je izvor sa Gradskog stadiona.

Danilović je već neko vrijeme na izlaznim vratima tima iz Platonove ulice, a kako saznajemo sigurno će ovog ljeta da se preseli u Francusku. Najbliži je Marselju, pošto ga već neko vrijeme prati Josip Skoblar, bivši fudbaler, a sada skaut finaliste Lige Evrope. Danilović bi sljedećeg mjeseca trebalo da otputuje u Francusku na završne pregovore i ukoliko sve bude kako treba odradiće ljekarski pregled i nakon toga se može očekivati potpis ugovora. Treba dodati da je tržišna vrijednost Danilovića 350.000 evra.

Eventualna prodaja Danilovića bi bila spas za klub koji uskoro mora da pronađe oko 150.000 KM, kako bi izmirili obaveze prema bivšim igračima i trenerima i kako bi dobili licencu za takmičenje u Premijer ligi naredne sezone. Iz kluba su nam kazali da proces rješavanja dugova ide veoma sporo te da je situacija jako teška.

Dok se čeka rasplet oko Danilovića i licence, fudbalerima Borce je ostalo da odigraju još dva kola Lige za opstanak. Prvi je na programu u subotu od 17 časova u Gabeli. Banjalučani su prije dva kola izborili opstanak u bh. eliti i sada, iako desetkovani, rasterećeni dočekuju kraj prvenstva.

"U Gabelu idemo bukvalno jedva skrpljeni. Zbog povreda neće igrati Ojdanić, Danilović, Žeravica, Bunić, Glišić, oba Dujakovića… Ekipa koja izađe na teren daće sve od sebe iako nemamo rezultatski imperativ. Očekujem bolju partiju nego u Vitezu. Sreća je da smo obezbijedili opstanak", rekao je Darko Vojvodić, trener Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije