Fudbal

Danilovići i Zekanović ostaju "crvenoplavi"

Danilovići i Zekanović ostaju "crvenoplavi"
Danilovići i Zekanović ostaju "crvenoplavi"

Vladan i Ilija Danilović, te Predrag Zekanović produžili su vjernost FK Borac na još tri godine.

Najavljuju da će naredne sezone "crvenoplavi" loviti mjesto na međunarodnoj sceni, a sve to pod dirigentskom palicom Željka Vranješa, koji je danas predstavljen kao novi trener prvaka RS.

Borac je izborio ekspresan povratak u BHT Premijer ligu i u najjačem bh. razredu će moći da računa na trojicu golobradih fudbalera koji čine budućnost kluba. Oni su produžili ugovor do 2020. godine, a ranije je novi ugovor potpisao i Ivan Delić, strijelac 12 pogodaka ove sezone u prvenstvu. Njihov ostanak će sigurno biti veliko olakšanje za Vranješa, koji će sa klupe ponovo voditi Banjalučane. On najavljuje dolazak još pojačanja, a od prelaznog roka će najviše zavisiti ambicije kluba u bh. eliti.

"Klub je napravio veliki uspjeh ove sezone i obezbijedio ekspresan povratak u bh. elitu. Za to su najviše zaslužni fudbaleri, ali i treneri koji su vodili ekipu ove godine, kao i čelnici kluba. Ekipa je napravila pomak i siguran sam da ćemo nastaviti u istom smjeru i naredne sezone. Poznajem igrače i sa dosta njih sam već sarađivao", rekao je Vranješ, koji je ekipu u sezoni 2015/16. vodio na pet utakmica.

Iako su do kraja sezone u Prvoj ligi RS ostala još dva kola, sve je jasno. Napravljen je i plan priprema za narednu sezonu, pa je tako prozivka zakazana za 15. jun, dok će pripreme biti obavljene od 25. juna do 9. jula na Zlatiboru. Preostalo vrijeme će ekipa trenirati u gradu na Vrbasu.

"Ambicije naredne sezone će zavisiti od prelaznog roka. Imamo nekoliko želja i ukoliko uspijemo da se dogovorimo sa svima, imaćemo vrlo dobru ekipu. Meč protiv Krupe je pokazao da i ova ekipa može da se nosi s premijerligašima. Uz pojačanja možemo dosta, ali moram odmah da kažem da nas ne očekuje kompletna rekonstrukcija ekipe", kazao je Vranješ, koji će ekipu preuzeti tek nakon završetka sezone.

U Borcu u budućnosti dosta očekuju od trojke koja je produžila ugovor i oni s klubom, prije svega, žele plasman u plejof naredne sezone, a zatim i plasman u Evropu. Zajedno sa Delićem su zahvalili čelnicima na ukazanom povjerenju i naglasili da s pojačanjima klub može da napadne plasman u Ligu Evrope, a što da ne i titulu prvaka BiH.

Vranješ je bio jedan od devet trenera koji su trenirali ekipu u prethodne dvije sezone, a Vico Zeljković, potpredsjednik kluba, ističe da je vrijeme da se stane s čestim promjenama šefa stručnog štaba.

"Garancije nema ni za trenera niti za igrače, ali je jasno da česte promjene nisu prava stvar. Sigurni smo da ćemo s Vranješom ostvariti zacrtane ciljeve, a to je, prije svega, plasman u plejof", jasan je Zeljković.

Oba meča u Banjaluci

Meč posljednjeg 32. kola Prve lige RS na programu je u srijedu, 7. juna, i umjesto u Prijedoru, Borac će Rudar dočekati u Banjaluci. Prije toga, sutra će dočekati Tekstilac Kort. Iz kluba su najavili da će već od ovog meča odmarati pojedine igrače, najviše zbog blizine početka priprema za narednu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije