Fudbal

Darko Pančev novi sportski direktor Vardara

Darko Pančev novi sportski direktor Vardara
Darko Pančev novi sportski direktor Vardara

Darko Pančev novi je sportski direktor skopskog Vardara, a predstavljen je u društvu izvršnog direktora Samoila Simeva i predsjednika Mirka Spaseskog.

Pančev je bio na poziciji sportskog direktora u klubu u dva navrata, a 1997. i 2007. je Vardar osvajao Kup Makedonije. Na svakih deset godina uslijedi neki trofej sa Pančevom, a izgleda da će i 2017. biti berićetna, samo se sada smiješi titula.

“Svi znate ko sam i šta Vardar predstavlja u mojoj karijeri. Naravno da sam uzbuđen što sam na mjestu na kome sam počeo karijeru. Trudiću se da se klub u narednom periodu izdigne na viši nivo i da se ispune očekivanja rukovodstva, navijača i javnosti. Ekipa je dobro pozicionirana u domaćim mjerilima, ali ćemo gledati da se nešto uradi i na međunarodnoj sceni. Posebnu pažnju usmjeriću na omladinsku školu koja mora da postane rasadnik talenata”, rekao je Pančev.

Pančev je proglašen za najboljeg makedonskog igrača 20. vijeka. Karijeru je počeo 1977. u Vardaru, sa kojim je 1987. postao šampion Jugoslavije. Prvak SFRJ bio je i 1990, 1991. i 1992. sa Crvenom zvezdom, sa kojom je 1990. osvojio i Kup Jugoslavije, a 1991. bio šampion Evrope i svijeta.

Sa švajcarskim Sionom je 1997. osovjio duplu krunu, a sa italijanskim Interom se 1994. radovao peharu Kupa UEFA.

(zurnal.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije