Fudbal

Darko Vojvodić: Smrt sam izbjegao za 10 minuta

Darko Vojvodić, nekadašnji prvotimac FK Sloboda iz Tuzle sredinom januara prošao je kroz svojevrsnu životnu dramu. Kaže kako mu je nakon operacije nosne šupljine život visio o koncu, te da je zahvaljujući doktoru Ahmedu Akšamiću, još uvijek među živima.

"Rutinska operacija nosne šupljine pretvorila se u pakao. Operisan sam u privatnoj klinici doktora Akšamića. Nakon četiri dana izvađeni su mi silikoni iz nosa, a kada sam došao kući, počeolo je obilno krvaranje. Ljekari su mi pokušali zaustaviti krv, ali bezuspješno. U besvjesnom stanju prevezen sam na UKC u Tuzli", rekao je Vojvodić u prvoj izjavi za medije nakon dramatične situacije u svom životu.

"Kada sam primljen na UKC Tuzla, rečeno je da mi je preostalo još 10 minuta života. Zbog toga je nova operacija obavljena bez anestezije. Zahvaljujući doktoru Akšamiću i njegovim asistentima doktorima Šehanoviću i Mehaniću, ostao sam živ. No, noć nakon operacije bila je dramatična. Imao sam enormno visok pritisak i sekundi su me dijelili od moždanog udara. Na sreću ujutro su mi izvađeni zavoji, te se to pokazalo kao spasonosni potez", kaže Vojvodić.

On ističe kako nema primjedbi na operaciju koju je obavio u privatnoj klinici doktora Akšamića. Međutim, zabolio ga je odnos doktora Akšamića i njegovog zamjenika doktora Hrustića, u trenucima kada mu je život visio o koncu.

"Prije operacije potpisao sam dokument po kojem sve eventualne poteškoće u postoperativnom ciklusu preuzimam na sebe. Međutim, odnos njih dvojice nakon obavljene operacije krajnje je neprofesionalan. U cijeloj bici za moj život njima je nedostajalo ljudskosti. Trenutno se oporavljam veoma dobro, ali nema sumnje da ću nakon potpunog oporavka sa Akšamićem i Hrustićem popričati o svemu", istakao je Vojvodić.

Nakon operacije u UKC Tuzla iz rodne Foče njemu su u posjetu stigli roditelji Svetislav i Izeta. Vojvodić kaže kako su roditelji bili šokirani kada su saznali kakav je pakao preživio, ali da su presretni jer je na koncu ostao živ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije