Fudbal

Darko Vojvodić novi trener sarajevskog Olimpika: Imam formulu za elitu

Darko Vojvodić novi trener sarajevskog Olimpika: Imam formulu za elitu
Foto: N.N. | Novi trener sarajevskog Olimpika: Imam formulu za elitu

Imam formulu ulaska u elitu, poručio je Darko Vojvodić, novi šef stručnog štaba federalnog prvoligaša Olimpika.

Iskusni fudbalski stručnjak na klupi sarajevskih "vukova" naslijedio je na početku zimske pauze Esada Selimovića. Iako je u karijeri vodio brojne klubove u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine, popularni Vojvoda važi za najuspješnijeg trenera u prvim ligama Republike Srpske i Federacije BiH. U elitu je svojevremeno uveo GOŠK iz Gabele, vodio je u sezoni kada je ušla u elitu i Tuzla siti, te prošle sezone banjalučki Borac.

"Čelni ljudi iz Olimpika očito su prepoznali da imam dobitnu kombinaciju za ulazak u najviši rangu, a ja se nisam nimalo dvoumio kada sam dobio njihovu ponudu. Riječ je o izuzetno organizovanom i ozbiljnom klubu, s visokim ambicijama. Prioritet ove sezone je, naravno, povratak u BH Telecom Premijer ligu BiH, gdje je kvalitetom Olimpiku realno i mjesto, ali ne želimo se zaustaviti na tome", istakao je Vojvodić.

U prilog visokim ambicijama ide i trenutna liderka pozicija na tabeli Prve lige Federacije BiH. U jesenjem dijelu sezone u 15 odigranih kola upisali su 10 pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz. Sakupili su 34 boda.

"Olimpik je klub koji je ranije već osvajao trofeje. U svojoj riznici imamo i jedan trofej Kupa BiH. Plasman na tabeli pokazatelj je da imamo odlične šanse da se domognemo ponovo najjačeg razreda, a razmišljamo i dugoročno. Ne želimo samo epizodnu ulogu ukoliko izborimo povratak, nego konkurisati za sami vrh ukoliko se plasiramo naredne sezone i izlazak u Evropu. Idemo korak po korak", istakao je Vojvodić.

Za visoke domete potrebna su i pojačanja, kojih će ove zime biti. Pripreme počinju sredinom januara i kompletne će biti obavljene u Međugorju.

"Iako sam ekipu preuzeo u prvenstvenoj pauzi poznajem veliki broj fudbalera i njhove mogućnosti. Spoj je to mladosti i iskustva. Biće i pojačanja. Ne bih još licitirao imenima. Ono što je sada izvjesno je da nam treba jedan kvalitetan stoper, a za ostalo ćemo vidjeti u hodu. U suštini sam zadovoljan trenutnim stanjem, mada treba vidjeti i hoće li nas neko napustiti u pauzi", naglasio je Vojvodić.

Konkurente u Prvoj ligi Federacije BiH takođe pomno prati.

"Goražde nam puše za vratom. TOŠK ima odličnu ekipu, kao i GOŠK. Čapljina i Rudar Kakanj mogu pomrsiti račune svima. Generalno gledajući liga je izjednačena, neće biti lako, svako svakoga može pobijediti, ali ja imam viziju i znam kako ostati na tronu do kraja", zaključio je Vojvodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije