Fudbal

Davidović: Važno uključivanje u sport osoba sa Daunovim sindromom

Davidović: Važno uključivanje u sport osoba sa Daunovim sindromom
Foto: N.N. | Davidović: Važno uključivanje u sport osoba sa Daunovim sindromom

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović prisustvovala je danas u Banjaluci treningu mješovite škole fudbala osoba sa Daunovim sindromom, koja je osnovana kako bi se ovi mladi ljudi, uz sport i druženje, socijalizovali i razvili vještine i samopouzdanje.

"Svako uključivanje djece u sport je izuzetno važno, a kod lica sa Daunovim sindromom je višestruko značajno jer, osim što im pomaže kod razvoja motoričkih sposobnosti, podiže i nivo samopouzdanja, ali i sreće i zadovoljstva kada imaju priliku da pokažu svoje sportsko umijeće. U to smo se uvjerili na utakmici koju smo nedavno kao tim Vlade Srpske odigrali protiv ovog sjajnog tima", rekla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da je ideja o osnivanju mješovitog tima odlična jer se ovi mladi ljudi najbolje međusobno razumiju i lakše im je da savladaju izazove i prepreke zajedno, ali i da se ravnopravno uključe u sve društvene tokove, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

"Daun sindrom centar Banjaluka će uvijek imati podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta jer vrijedno i predano radi na stvaranju boljih uslova za život lica sa Daunovim sindromom i njihovu ravnopravnu uključenost u društvo", naglasila je Davidovićeva.

Direktor Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić istakao je da je izuzetno značajna podrška Ministarstva porodice, omladine i sporta, koje je godinama partner ovog centra u borbi protiv stigme.

On je naglasio da je njihova misija da ovom školom fudbala i odigravanjem utakmica sa timovima različitih ustanova podignu nivo samopouzdanja djeci, da ih motivišu, ohrabre i pripreme za životne izazove. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije