Fudbal

Debakl "zmajica" protiv Šveđanki

Debakl "zmajica" protiv Šveđanki
Foto: N/FS BiH | Debakl "zmajica" protiv Šveđanki

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Švedske sa 0:5 u prvom susretu baraža za UEFA A Ligu nacija.

Švedska dolazi do prednosti u 6. minuti kad nakon dobre akcije Madelen Janogi glavom sa peterca loptu šalje u mrežu. Tri minute poslije u dobroj poziciji se našla Maja Jelčić, ali nije najbolje zahvatila loptu. Stina Blackstenius u 18. izlazi sama na gol bh.tima, a Jelena Gvozderac odlično interveniše. Još jednu priliku gošće imaju u 24. kad Rosa Kafaji pogađa prečku. Janogi postiže još jedan gol u 41. nakon kornera.

U nastavku su gošće imale terensku inicijativu, ali je bh. tim imao prvu veliku priliku u 75. Milena Nikolić je neometana šutirala sa desetak metara, međutim lopta odlazi preko gola. Minutu poslije Šveđanke su kaznile taj promašaj i preko Filipe Angeldal postižu treći gol na utakmici. Pauline Hammarlund u 80. pogađa za 0:4. Nikolić u 84. se odlično oslobađa čuvarki, ali još jednom nije bila precizna iskosa sa desne strane. Nakon šuta Ane Anvegard u 86. lopta se od Jelene Gvozderac odbija u mrežu za konačnih 0:5

Revanš je na programu 28. februara u 18 sati u Štokholmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije