Fudbal

Dejan Stanković dobija pojačanje

Dejan Stanković dobija pojačanje
Foto: FK Crvena zvezda | Dejan Stanković dobija pojačanje

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, postigao je dogovor s nekadašnjim saigračem da mu se pridruži i očekuje se da sve bude ozvaničeno do kraja godine ili početka priprema.

Nenad Sakić bi trebalo da bude jedan od pomoćnika, piše Sportski žurnal.

Sakiću je posljednji trenerski angažman bio u kruševačkom Trajalu, u sezoni 2019/20. Vodio je 2017. kratko Napredak, pa potom bio selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Siniši Mihajloviću, Sakić je bio pomoćnik na tri lokacije, prvo u reprezentaciji Srbije, pa u Sampdoriji i Milanu. Prije toga bio je prvi trener Napretka i selektor kadetske selekcije Srbije.

Sakić je figurirao i kao kandidat za šefa struke Napretka poslije rastanka kluba iz Kruševca sa Milanom Đuričićem iz zdravstvenih razloga, ali već uveliko je bio u razgovorima sa Stankovića i spremao se za povratak u Crvenu zvezdu.

Od 1994. do 1997. godine Sakić je igrao za Crvenu zvezdu i u tom klubu osvojio četiri trofeja (titulu i tri kupa). Takođe je i Stanković bio dio te generacije i osvajač tih pehara, kao jedna od najmlađih u ekipi.

Trenutno je neizvjesno da li Sakićev dolazak iziskuje i odlazak nekog od dosadašnjih članova stručnog štaba.

Očekuje se da sigurno uz Stankovića ostanu Nebojša Milošević i Nenad Milijaš, tu je i dalje i Nikola Popović, koji je stigao kako bi zamijenio Miloša Milojevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije