Fudbal

Dinamo mijenja napad, odbrana ostaje ista protiv CSKA

Dinamo mijenja napad, odbrana ostaje ista protiv CSKA
Foto: Anadolija/Arhiva | Dinamo mijenja napad, odbrana ostaje ista protiv CSKA

Testovi su negativni, povrijeđenih nema. Odlične su to vijesti za Zorana Mamića uoči dvije važne utakmice, protiv CSKA u Liga Evrope i protiv Rijeke u HNL-u. Povreda nema, pozitivnih nema, ali zato ima kartoniranih. Bruno Petković će zbog tri žuta kartona propustiti utakmicu protiv CSKA, a Lovro Majer zbog tri žuta kartona derbi na Rujevici.

Neće protiv CSKA biti Brune Petkovića, koji je postigao po gol u posljednje tri utakmice, igra i izgleda sve bolje. Jasno je kako će u vrhu napada protiv Moskovljana biti Mario Gavranović. On je s 11 golova vodeći strijelac HNL-a, dao je gol protiv Flore u play offu Lige Evrope, a čeka na svoj prvi gol u grupi. Oporavio se od povrede mišića, propustio je utakmicu u Austriji, u Nizozemskoj je bio na klupi, a onda je zabio dva gola Slaven Belupu u HNL-u.

Gavranović umjesto kartoniranog Petkovića, to je jedna sigurna promjena u odnosu na Feyenoord, a mogao bi Zoran Mamić napraviti i još poneku. Možda se u prvi sastav u Evropi, na lijevo krilo vrati Mislav Oršić.

Dinamo može postati prva ekipa u istoriji Evropske lige koja će grupu završiti bez primljenoga gola. Ipak, Zoran Mamić najavljuje napadački Dinamo, neće se igrati na "nulu". Igraće najjači mogući sastav.

"Nećemo igrati defanzivnije, mi to ne znamo. Iskreno, radije bih da utakmica završi našom pobjedom 5-4 nego 0-0. Ništa se ne može mjeriti s pobjedom", rekao je Zoran Mamić uoči utakmice.

Livaković na golu, Moharrami desno, Lauritsen i Theophile-Catherine stoperi, Gvardiol lijevo, to je bila odbrana Dinama u posljednja dva susreta, a tako bi trebalo biti i protiv Moskovljana u Maksimiru. Utakmica Dinamo - CSKA na programu je večeras sa početkoum u 21 čas.

Mozzart kladionica nudi kvotu na pobjedu Dinama 1,92, dok je kvota na pobjedu ekipe CSKA 4,10.

Mogući sastav za CSKA: Livaković, Moharrami, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol, Jakić, Kastrati, Ademi, Majer, Oršić, Gavranović.

Ostale ponude Mozzart kladionice možete pogledati na OVOM LINKU

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije