Fudbal

Dinamo slavio nakon preokreta, remi Anderlehta i Fenera

Dinamo slavio nakon preokreta, remi Anderlehta i Fenera
Foto: Facebook/GNK Dinamo | Dinamo slavio nakon preokreta, remi Anderlehta i Fenera

Dinamo Zagreb je u okviru trećeg kola Lige Evrope grupe D u gostima savladao Spartak iz Trnave rezultatom 2:1 i tako upisao treću pobjedu u ovom takmičenju.

"Modri" su dobro otvorili meč, imali su dva vezana kornera, međutim nije bilo opasnosti po gol domaćina. U prvih petnaestak minuta igralo se uglavnom na polovini Spartaka koji se dobro branio.

U 17. minutu Gavranović je zatresao mrežu Spartaka nakon slobodnjaka Hajrovića, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu za ofsajd i gol je poništen. Novu priliku zagrebački tim imao je u 20. minutu ali je Oršić previše oklijevao i udarac mu je završio u bloku.

Spartak je do vođstva došao u 32.minutu iz praktično prvog udarca na utakmici. Nakon ubačaja s lijeve strane Rahmani je nonšalantno vratio loptu prema Livakoviću koji nije bio blizu nje, a prikrao se Ali Gorbani i ispred Perića, kroz noge Dinamovu golmanu, ugurao loptu preko crte. I nakon primljenog gola, "Modri" su nastavili s napadima. U 36. minutu Oršić se našao u dobroj šansi, međutim šutirao je visoko iznad gola. Do kraja prvog promjene rezultata nije bilo, pa se na odmor otišlo s minimalnim vođstvom domaćina.

U drugo poluvrijeme Spartak je ušao dosta ofanzivno. U 47. minutu Grnadel je šutirao s nekih 15 metara, šut je bio dosta nezgodan za golmana "Modrih", ali je ipak lopta otišla nekoliko centimetara pored stative. U 53. minutu nevjerovatnu priliku imao je Oršić kada je izašao sam ispred golmana domaćih, šutirao je dobro, ali se odnekud stvorio Oravec, koji je izbio loptu s gol linije i spasio Spartak. Pet minuta kasnije, domaći su sjajno istrčali kontru, Gresak je malo iskosa šutirao, ali je golman "Modrih" Livaković dobro reagovao i izbio loptu u korner.

Dinamo je do izjednačenja došao u 64. minutu kada je Rahmani ubacio sa lijeve strane, Olmo je dotakao loptu i proslijedio je do Gavranovića koji je majstorski s tri-četiri metra poslao loptu u mrežu Sparataka za 1:1. Minut kasnije pokušao je i Olmo, ali mu je golman domaćih odbranio.

"Modri" su do potpunog preokreta došli u 77. minuti kada Gavranović okrenuo Totha, proslijedio za Oršića koji je iz popravnog pokušaja pogodio za 2:1. Do kraja meča Dinamo je sigurno kontrolisao igru i na kraju slavio veliku pobjedu koja ga je po prvi put dovela u poziciju da dočeka evropsko proljeće.

Povremi bh. reprezentativac Izet Hajrović koji nosi dres Dinama igrao je do 73. minuta kada ga je zamijenio Damian Kadzior, dok je Amer Gojak odigrao svih 90 minuta, prenosi "Avaz.ba".

U ovoj grupi Anderleht i Fenerbahče su remizirali odigravši 2:2. Oba gola za belgijski tim postigao je Zakaria Bakali  u 35. i  50. minutu meča. Stijelci za Fener bili su Frej u 54. minutu, i tri minute kasnije Hasan Ali Kaldirim.

Pogledajte sve rezultate trećeg kola, kao i tabele po grupama:

Foto: Screenshot/Rezultati.com
Foto: Screenshot/Rezultati.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije