Fudbal

Dinamo smatra da je oštećen za penal, "modri" krenuli pa stali

Dinamo smatra da je oštećen za penal, "modri" krenuli pa stali
Foto: Dinamo | Dinamo smatra da je oštećen za penal, "modri" krenuli pa stali

Silovito su fudbaleri Dinama počeli prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i postigli vodeći pogodak protiv Legije na stadionu "Maksimir", ali su na kraju gosti iz Poljske ipak izvukli remi.

Nakon 1:1 iz Zagreba, odluka o putniku u plej-of najjačeg klupskog takmičenja u Evropi tako će pasti u revanšu zakazanom za idući utorak u Varšavi. Fudbaleri Legije su se čvrstim zgusnutim odbrambenim blokom suprotstavili Dinamu te prijetili ponajviše dalekometnim udarcima. Prvaci Hrvatske poveli su nakon 60 minuta igre pogotkom Bruna Petkovića, a izjednačio je rezervista Ernest Mući osam minuta prije kraja.

"Bila je to izuzetno zahtjevna utakmica u kojoj smo imali više od igre i dvije sjajne prilike. Osjetili smo da smo bolja i snažnija momčad i potvrdit ćemo to u Varšavi", rekao je Dinamov trener Damir Krznar.

Ipak, strijelac jedinog gola "modrih" dodaje da je krajnji rezultat jedino što se pika.

"Rezultat je jedino mjerilo. Mislimo da smo bolja momčad, ali čeka nas paklenih 90 minuta i nadamo se prolasku", rekao je Petković.

Domaćini smatraju da su u samoj završnici utakmice oštećeni za jedanaestarac. Petkovića je u prodoru zaustavio igrač Legije, nagazivši mu stopalo. Ipak, španski sudija to nije tako vidio iako je bio blizu sporne situacije.

"Ne možemo vratiti što je bilo. Ja sam uvjeren da je bio jedanaesterac. VAR sustava nema u kvalifikacijama, a sada nema smisla plakati za prolivenim mlijekom. Nema se smisla vraćati", objasnio je Petković.

Za Krznara takođe nema dileme kada je riječ o najstrožoj kazni.

"Previd suca, ali na njih moramo ponekad računati. To je sastavni dio naše igre. Moramo odigrati jako i idemo po prolaz", kazao je Krznar.

Plan za revanš već je napravljen, a ukoliko bude uspješan Dinamo bi u plej-ofu mogao odmjeriti snage sa Crvenom zvezdom. 

"Moramo ih nekim presingom i podizanjem linija još više ugroziti. Imali smo puno bitnih i teških okršaja u zadnje tri utakmice i znamo se nositi s pritiskom. Možda će nam odmor pomoći da 'skupimo glave', ali teren je jedino mjerilo", rekao je Dinamov napadač.

Oglasio se i Luka Ivanušec, koji prognozira zahtjevan susret u glavnom gradu Poljske.

"Znali smo da će biti teška utakmica u Zagrebu jer se radi o kvalitetnoj ekipi. Mi smo imali svoje trenutke kao i oni, i sigurno da očekujemo tešku utakmicu u uzvratu. U jednom trenutku kao da smo malo pali sa snagom, da smo se previše povukli iza, ali to je normalno uz puno utakmica i ovakvo vrijeme. Spremit ćemo se još bolje za uzvrat i bit ćemo bolji. Dobro će nam doći da smo odgodili utakmicu HNL-a. Bit ćemo poletniji i bolje izgledati", istakao je Ivanušec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije