Fudbal

Direktor švedskog kluba odbio ponudu N/FS BiH

Direktor švedskog kluba odbio ponudu N/FS BiH
Foto: Instagram | Direktora švedskog kluba odbio ponudu N/FS BiH

Enes Ahmetović, sportski direktor švedskog IFK Varnamo odbio je ponudu Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za skandinavske medije on tvrdi da su ga čelnici bh. kuće fudbala kontaktirali sa ponudom vezanom za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Neću reći ko je učestvovao u pregovorima sa N/FS BiH. Kontaktirali su me, ali bila je jednostavna odluka da ne prihvatim taj posao. Nije dugo trajalo. Da je to bilo prije nekoliko godina, bio bih spreman pješke doći u Sarajevo, ali sada sam u Varnamu, a osim toga, fudbalski status u mojoj domovini nije onakav kakav bi trebao biti. Nakon razgovora sa porodicom, bila je prilično laka odluka da odbijem ponudu. Možda jednoga dana, ali sada ne”, istakao je Enes Ahmetović, u razgovoru za Fotbollskanalen.

Ekipa Varnamo je izborila opstanak u najjačem rangu fudbala u Švedskoj. Trenutno se nalaze na osmom mjestu.

“Varnamo je moj dom, tu sam odrastao. Veliki sam navijač reprezentacije BiH, putovao sam po Evropi da bih gledao utakmice i pokazao svoju podršku na gostovanjima. Zbog toga me pogađa sve ono što se sada dešava oko reprezentacije BiH“, dodao je Ahmetović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije