Fudbal

Đokić: FK Tekstilac je nosilac društvenog života

Đokić: FK Tekstilac je nosilac društvenog života
Foto: Srna | Đokić: FK Tekstilac je nosilac društvenog života

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je večeras da je jubilej Fudbalskog kluba FK Tekstilac iz Dervente izuzetno važan za Srpsku i njen društveni život, kao i da je veoma značajno što postoje klubovi koji obilježavaju 100 godina uspješnog rada.

Đokić je danas na Gradskom stadionu u Derventi prisustvovao revijalnoj utakmici između veterana FK Tekstilac Derventa i FK Crvena zvezda iz Beograda koja je završena neriješenim rezultatom 2:2.

"Tekstilac je nosilac društvenog života i sportski kolektiv koji okuplja najveći broj mladih i ljubitelja sporta. Prethodna i sadašnja uprava učinile su mnogo za afirmaciju fudbala i sporta u cjelini, a ovaj klub je važan činilac u životu opštine Derventa", rekao je Đokić Srni.

On je čestitao jubilej upravi i igračima FK Tekstilac Derventa, kao i lokalnoj upravi na čelu sa načelnikom opštine Miloradom Simićem, koja pruža podršku uspješnom radu ovog kluba.

Proslavi jubileja prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predstavnici opštine Derventa, načelnici opština Brod Ilija Jovičić i Vukosavlje Borislav Rakić, veterani FK Crvena zvezda iz Beograda, te veliki broj gostiju.

Na Gradskom stadionu u Derventi juče je, u okviru obilježavanja jubileja FK Tekstilac, održan Međunarodni dječiji fudbalski turnir na kojem je učestvovalo oko 800 mladih fudbalera iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije