Fudbal

Đoković: Priželjkujem Barselonu

Đoković: Priželjkujem Barselonu
Foto: Ilustracija | Đoković: Priželjkujem Barselonu

​Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo po treći put u istoriji su izborile plasman u nokaut fazu Lige šampiona, odnosno među 32 najbolje ekipe Evrope.

Sarajke su do novog podviga stigle nakon što su sa tri pobjede osvojile Grupu 8 kvalifikacionog turnira, čiji su bili domaćin. U odlučujućem trećem meču izabranice Samire Hurem savladale su u Zenici ekipu estonskog šampiona Parnu rezultatom 2:1.

"Utakmica je bila teža nego prethodne dvije, ali uspjele smo da ostanemo fokusirane i da nakon zaostatka preokrenemo rezultat i dođemo do željene pobjede. Na kraju, ostvarile smo još jedan zapažen rezultat za bh. ženski fudbal i zasluženo smo kvalifikacionu grupu okončale kao prve", kaže prvotimka bh. šampionki Jasna Đoković, koja je sa četiri pogotka bila prvi strijelac svog tima, koji je sa devet bodova i gol razlikom 12:1 završio ispred ekipa Vlaznija (6), Parnu (3) i Agerista (1). 

Crnogorka u bordo dresu istakla je da je ponosna što je dio ovog kolektiva, te da je veoma zadovoljna svojom igrom. Takođe, najavila je veliku borbu u 1/16 finala. Protivnika u nokaut fazi saznaće u petak, kada je u Nionu zakazan žrijeb.

"Postigla sam neke veoma lijepe golove i veoma sam sretna zbog toga, ali najmanje je bitno ko postiže pogotke dok ekipa dobro igra i pobjeđuje. U narednom krugu priželjkujem Barselonu ili Atletiko Madrid, jer bi bio izazov igrati sa tako renomiranim klubovima. Ipak, s kim god budemo igrali - spremne smo na veliku borbu do kraja", istakla je Đokovićeva.

Utakmice šesnaestine finala Lige šampiona igraju se 12. i 13. septembra, odnosno 26. i 27. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije