Fudbal

Đukić: Strpljenja za Partizan

Đukić: Strpljenja za Partizan
Foto: N.N. | Đukić: Strpljenja za Partizan

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je potrebno strpljenje za njegov tim, koji se trudi da igra sve bolje.

Crno-beli su drugi u Superligi sa četiri boda iza najvećeg rivala Crvene zvezde, dok u Ligi Evrope imaju dva boda iz tri utakmic sa Jang Bojsom, Dinamom iz Kijeva i albanskim Skenderbegom.

"Želimo i pokušavamo da igramo sve bolje, ali nekad to ne polazi za rukom. Težimo da popravimo igru, ali je potrebno vremena i samopouzdanja. Treba imati strpljenja", rekao je Đukić.

Partizan će u srijedu od 15h gostovati Zemunu u zaostaloj utakmici devetog kola Superlige Srbije.

"Moramo da uzmemo tri boda jer smo u zaostatku za 'večitim' rivalom. Znamo da neće biti lako, ali moramo da idemo na pobedu. Zemun je tvrda, teška ekipa, koja ne prima mnogo golova. Tražiće svoju šansu i čeka nas teška utakmica", istakao je trener srpskog šampiona.

Partizan će protiv Zemuna nastupiti u kombinovanom sastavu, a trener je samo najavio da će Sejduba Suma biti u timu, koji nije ispunio očekivanja od dolaska u rekordnom transferu proteklog ljeta.

"Nema vremena ni za kakvo uigravanje, već samo za oporavak i pripemu. Biće promena u sastavu i rotiranja zbog pretrpanog kalendara", dodao je Đukić.

Po njegovim riječima, fudbaleri Partizana moraju da se naviknu na gust raspored.

"Nadam se da dolazi do adaptacije na gust raspored. Očekujem da ekipa u narednim utakmicama to lakše izdržava", rekao je trener crno-belih.

Djukić je upitan o situaciji sa selektorom reprezentacije Srbije Slavoljubom Muslinom, koji je odveo nacionalni tim na Svjetsko prvenstvo, ali pojedini mediji navode da će on uprkos tome biti smijenjen.

"To je Srbija, takve stvari se ovde dešavaju. Muslin je odradio vrhunski posao i zaslužuje nastavak. Ali, nisam ja taj koji odlučuje o tim stvarima. Ima mnogo nagadjanja, treba pustiti ljude da rade", rekao je Đukić.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije