Fudbal

Do stoljetke u Mozzartovim dresovima: U FK Sloga DIPO stigla nova oprema

Do stoljetke u Mozzartovim dresovima: U FK Sloga DIPO stigla nova oprema
Foto: N.N. | Do stoljetke u Mozzartovim dresovima: U FK Sloga DIPO stigla nova oprema
Promocija

Fudbalski klub Sloga DIPO iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške ima tradiciju dugu skoro jedan vijek.

Davne 1926. godine osnovali su ga radnici drvne industrije, a pauzu u radu imali su samo tokom Drugog svjetskog rata. Od tada do danas ne prestaju da gaje ljubav prema fudbalu i svom klubu. Vijek postojanja mogli bi da proslave u novoj opremi koju im je donirala kompanija Mozzart.

"Pozitivne su reakcije igrača, dresovi su odlični. Svi u klubu smo veoma zadovoljni, a i reakcije ljudi u našem okruženju su odlične. Uvijek se trudimo da nabavimo sportsku opremu, pa nam je ova donacija baš dobro došla", kaže Mihajlo Kosović, predsjednik FK Sloga DIPO, Gornji Podgradci, Gradiška.

Klub trenutno ima samo seniorsku selekciju jer je tokom epidemije virusa korona stao rad na mlađim sastavima. Seniori se takmiče u Četvrtoj područnoj ligi Gradiška, gdje su trenutno lider na tabeli, a tri kola je ostalo do kraja takmičenja. Zato im cilj da zadrže prvu poziciju i time se plasiraju u Treću ligu RS.

Ako uđu u viši rang, imaće obavezu da ponovo formiraju pomladak kluba, što im i jeste plan od idućeg ljeta. Imaju i grupu od 20 veterana koji se okupljaju dva puta sedmično i time čuvaju tradiciju kluba, a prošle godine su igrali nekoliko prijateljskih utakmica…

Spremajući se za viši rang takmičenja, u klubu paralelno rade i na infrastrukturi, odnosno uređuju park u sportskom centru i drugi pomoćni teren. Podršku u radu im pružaju lokalne firme i Gradska uprava Gradiška, te prijatelji kluba. Na listu tih prijatelja upisala se i kompanija Mozzart donacijom opreme, a u ovom klubu svjedoče da im je to najdraži poklon jer im oprema uvijek treba.

Donacija ovom klubu stigla je u okviru akcije "Novi dresovi za nove šampione" kroz koju Mozzart pomaže nižerangiranim klubovima širom BiH, a to će nastaviti da čine i u budućnosti. 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije