Fudbal

Dobar dan, vrijeme je za Time Out!

Dobar dan, vrijeme je za Time Out!
Foto: Tanjug/AP | Dobar dan, vrijeme je za Time Out!

Najbolji strijelac u istoriji fudbala, za vas koji niste čuli je Kristijano Ronaldo. Ovo je sad i zvanično nakon što je het-trikom za pobjedu Mančester Јunajteda protiv Totenhema (3:2) došao do istorijske brojke od 807 golova.

Prema statistici koju je Međunarodna fudbalska federacija priznala, uprkos tome što postoji uvjerenje da je Čeh Јozef Bikan dao manje od 805 golova, Ronaldo ga je nadmašio i ispisao istoriju.

O njegovim sportskim uspjesima sigurno već znate skoro sve, a možda tek ponešto o privatnim zanimljivostima iz njegovog života.

Njegovo ime, Ronaldo, veoma je rijetko u Portugaliji. Dobio ga je po američkom predsjedniku Ronaldu Reganu, jer je baš on bio omiljeni glumac Ronaldovog oca.

Fudbal je zaigrao u trećoj godini života, a u šestoj je već bio glavni mali fudbaler u školi. Omiljeni tim mu je bio Benfika. Spletom okolnosti, u životu, igrao je za najvećeg rivala tog tima, za Sporting.

Poznat je i po tome što je znao da se rasplače, onda kada je gubio dok je bio u mlađim kategorijama, onda kada ga je trener izostavio iz ekipe Sportinga, plakao je i dok je igrao za Mančester Junajted, ali i kad je gubio od Mesija.

Donirao je 100.000 funti bolnici koja je uspjela da spasi njegovu majku od raka dojke, 2007. godine. Takođe, davao je novac palestinskim školama, dječijim organizacijama, gladnima u Somaliji i Etiopiji, a plaća i troškove lječenja dječaka od 9 godina koji mu je vjeran obožavalac.

Od 2010. voštana figura njegovog lika se nalazi u muzeju Madam Tiso, pored Bekama i Pelea.

Nekoliko puta godišnje dobrovoljno daje krv i kažu da  zbog toga na tijelu nema nijednu tetovažu.

U karijeri je na leđima nosio četiri različita broja. Pored sedmice po kojoj je poznat i koju je na neki način ''brendirao'' uz svoje ime, nosio je i brojeve 17, 9 i 28.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije