Fudbal

Pratite nas na Google news

Dodik obećao donaciju od 100.000 KM za FK Tekstilac

Dodik obećao donaciju od 100.000 KM za FK Tekstilac
Foto: Srna | Dodik obećao donaciju od 100.000 KM za FK Tekstilac
Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na obilježavanju 100 godina postojanja Fudbalskog kluba "Tekstilac" u Derventi da je ovaj jubilej značajan ne samo za klub već i za lokalnu zajednicu, te predstavniku kluba Dušku Reljiću uručio Orden Njegoša trećeg reda kojim je Klub odlikovala predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Dodik je obećao i donaciju od 100.000 KM iz sredstava Republike Srpske. 

"Činjenica da je održavan duh sporta i u najtežim godinama istorije iza nas govori da su ljudi imali visoku svijest o tome da se na ovaj način okupe i stvaraju pozitivnu atmosferu i sinergiju", rekao je Dodik novinarima na Gradskom stadionu u Derventi gdje je odigrana i revijalna utakmica između domaćina i veterana FK "Crvena zvezda" iz Beograda. 

On je naglasio i da Derventa bilježi najbolje dane u ekonomskom razvoju zahvaljujući ljudima okupljenima oko načelnika Milorada Simića. 

Reljić je zahvalio na dodijeljenom priznanju i obećanim novčanim sredstvima. 

"To nas obavezuje da nastavimo da radimo i da se borimo, a sa tim novcem znaćemo šta uraditi i graditi", rekao je Reljić. 

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da učestvuje u obilježavanju 100 godina postojanja Kluba. 

"Kada nešto traje 100 godina to je više od igre. To je velika stvar, a u našoj lokalnoj zajednici obilježavali smo i druge jubileje od 100 godina", rekao je Simić. 

Revijalnoj utakmici prisustvovao je i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, te veći broj ljubitelja fudbala. 

Fudbalski klub "Tekstilac" iz Dervente najstariji je učesnik Prve lige Republike Srpske. 

Među veteranima koji su nastupili za "Crvenu zvezdu" Beograd su Dragan Babić, Miloš Vasiljević, Goran Đukić, Ranko Smiljanić, Danilo Mandić, Jovan Krnješević, Slavoljub Janković i drugi. 

Juče je na Gradskom stadionu, kao sastavni dio obilježavanja godišnjice Kluba, održan Međunarodni dječiji fudbalski turnir na kojem je učestvovalo oko 800 mladih fudbalera iz Republike Srpske, BiH i Hrvatske. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije