Fudbal

Doktor fizike najbolji fudbalski sudija u Republici Srpskoj

Doktor fizike najbolji fudbalski sudija u Republici Srpskoj
Foto: Srna | Doktor fizike najbolji fudbalski sudija u Republici Srpskoj

PALE - Univerzitetski profesor i fudbalski sudija Vesna Miletić sa Pala nedavno je izabrana za najboljeg fudbalskog sudiju Republike Srpske i osvojila nagradu "Ratko Kragulj", koja joj, kako kaže, predstavlja motivaciju da bude još bolja.

"Ova nagrada priznanje je za mene, kao i za Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Sarajevsko-romanijske regije, jer bez ogromne podrške ne bih bila tu gdje jesam", navodi za Srnu Miletićeva i napominje da planira maksimalno da se posveti suđenju.

Miletićeva, koja sportsku pravdu dijeli na terenima širom BiH, u aprilu će suditi svoj prvi turnir na Evropskom prvenstvu do 19 godina za žene u Letoniji, te vjeruje da će sve dobro proći.

Ona otkirva da joj je san uvijek bio da postane međunarodni sudija i sudi utakmice na visokom takmičarskom nivou.

Kao svestrana ličnost, Miletićeva je osnovnu školu završila na Palama, srednju matematičku gimnaziju u Sarajevu, osnovne studije matematike i fizike na Filozofskom fakultetu na Palama, dok je master studije završila na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Vesna napominje da je prošle godine postala i doktor fizike, a od ove godine je fudbalski sudija sa FIFA znakom i docent na Katedri za matematiku i fiziku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ova tridesetdvogodišnja Paljanka kaže da nije bilo lako uskladiti sve obaveze na oba polja, ali i naglašava da joj je ljubav prema fudbalu bila pokretač i motivacija za svakodnevne obaveze koje su potrebne u svijetu suđenja.

Ona ističe da bez podrške i razumijevanja uprave Univerziteta u Istočnom Sarajevu ne bi mogla postići sve rezultate.

U Banjaluci je 14. marta, u organizaciji Fudbalskog saveza Srpske i "Sportskog žurnala", održana 13. manifestacija "Dan fudbala Republike Srpske", na kojoj su uručene nagrade i priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije