Fudbal

Pratite nas na Google news

Dosad neviđeni snimak aviona u kojem je bio Sala

Dosad neviđeni snimak aviona u kojem je bio Sala
Foto: Tanjug/AP | Dosad neviđeni snimak aviona u kojem je bio Sala
N.N.

Privatna kompanija koja se bavila istragom za Emilijanom Salom poslije pada aviona u kojem je bio fudbaler sa pilotom Dejvom Ibotsonom (60), objavila je novu fotografiju aviona sa dna Engleskog kanala u koji je pala letjelica.

Tek se iz ovog ugla, koji gleda na kokpit malog aviona Malibu Pajper, može da se vidi koliko je bio oštećen avion prilikom pada. Prednji dio aviona je potpuno smrskan i očigledno je nos aviona udario direktno u vodu, i od te siline udarca se gotovo smrskao.

Podsjetimo, Emilijano Sala je nestao 22 januara, nakon leta privatnim malim avionom preko Lamanša, i to nakon što je završen njegov rekordni transfer iz Nanta u Kardif za 17 miliona evra.

Poslije više od dvije nedjelje potrage za njim, privatna kompanija, koja je plaćena da nastavi potragu, nakon što je zvanična policija prestala s tim poslije tri dana, utvrđeno je da je tijelo Emilijana Sale na dnu mora u avionu i ono je ubrzo izvučeno iz olupine, a potom je u njegovom rodnom mjestu u Argentini obavljena i sahrana.

Pilot Dejv Ibotson i dalje nije pronađen poslije pada aviona, a sumnja se da se katapultirao, jer su dijelovi sjedišta pronađeni na plaži ostrva Gunersi, u čijoj blizini je nestao avion.

(Telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije