Fudbal

Drago Ćosić pod istragom FIFA, dilao karte za finale Mundijala?

Drago Ćosić pod istragom FIFA, dilao karte za finale Mundijala?
Foto: N.N. | Drago Ćosić pod istragom FIFA, dilao karte za finale SP?

Poput groma iz vedra neba u srijedu naveče je odjeknula informacija da je hrvatski ugledni televizijski voditelj, koji je iz Rusije za HRT izvještavao sa Svjetskog fudbalskog prvenstva, navodno, učestvovao u prodaji ulaznica za fudbalske utakmice na crnom tržištu.

Cijena jedne takve nelegalno prodane ulaznice za finale između Francuske i Hrvatske iznosila je gotovo 20.000 evra, a priča se da su na crnom tržištu nuđene čak četiri karte za tu utakmicu. Karte, kako saznaje jutarnji.hr, u konačnici ipak nisu bile prodane, jer je njihova prodaja bila u posljednji trenutak blokirana od FIFA.

Pokrenuta istraga

Cijela priča zakotrljala se zahvaljujući FIFA, koja je od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila objašnjenje o tome zbog čega se ulaznice koje su dodijeljene EBU na crnom tržištu prodaju po vrtoglavim iznosima.

EBU je potom zatražio objašnejnje od HRT-a, jer su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobio HRT, hrvatska javna radiotelevizija, koja je pronosila sportski spektakl iz Rusije. EBU je potom kontaktirala upravu HRT, tražeći objašnjenje.

Članovi uprave u prvi tren nisu mogli povjerovati onom što čuju, jer pojma nisu imali da je neko u ime kuće zatražio i dobio ulaznice. Odmah je pokrenuta istraga te su na razgovor pozvana dva HRT-ova radnika. Radi se o sportskom komentatoru i međunarodnom koordinatoru, a neslužbeno Jutarnji saznaje da je riječ o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.

"Prozvani kolege ravnateljstvu su kazali kako su oni ulaznice za utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu podijelili svojim prijateljima te da pojma nemaju jesu li ih ti njihovi prijatelji iskoristili za odlazak na stadione ili su ih prodavali. Međutim, daljnja istraga pokazala je da je u ime HRT-a čak četrdeset ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo zatraženo nekoliko mjeseci prije početka tog velikog sportskog događaja, kao i da niko službeno s HRT-a nije znao da je neko te ulaznice tražio. Sigurno je nadalje da karte nisu dobili ni djelatnici HRT-a, niti naši poslovni partneri", kaže izvor zagrebačkog lista s HRT-a, koji ističe kako je ovaj skandal ogromna mrlja na ugledu Hrvatske te samog HRT-a.

Bez znanja HRT-a

"Preko EBU i FIFA doznali smo da su dva naša radnika u ime HRT-a, bez našeg znanja, tražila i dobila ukupno četrdeset ulaznica, kojima su potom raspolagali prema vlastitom nahođenju", dodaje izvor sa zagrebačkog Prisavlja, koji napominje kako je u toku disciplinski postupak protiv dva HRT-ova radnika koji bi, predviđa, mogao završiti najstrožom mogućom mjerom - otkazom.

Na HRT-u zasad službeno ne žele komentarisati skandal.

"Nemamo komentara, ali možemo potvrditi da je interni postupak u toku",  rekli su sa Prisavlja.

O cijeloj priči, kažu  HRT-a, obaviješten je i DORH.

Što na sve ovo kaže Drago Ćosić?

"Žao mi je, ali baš ništa na ovu temu ne mogu niti kazati, niti komentarisati",  rekao je Ćosić.

(jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije