Fudbal

Dresovi za male šampione - Mozzart donirao opremu Školi fudbala u Brčkom

Dresovi za male šampione - Mozzart donirao opremu Školi fudbala u Brčkom
Foto: N.N. | Dresovi za male šampione - Mozzart donirao opremu Školi fudbala u Brčkom

Novi dresovi za – najmlađe šampione! Za četiri godine rada, jedna sjajna školica u Brčkom okupila je više od 70 talentovanih fudbalera, ali i fudbalerki!. Dječaci su većina u klubu "Šampion", ali vještine sa loptom uči i osam djevojčica.

Entuzijama i volje za napredak oduvijek su imali, a kompanija Mozzart je riješila da podrži ovu šampionsku priču.

"Zaista smo zahvalni Mozzartu što su prepoznali naš trud i rad i našim dječacima i djevojčicama uručili vrijednu sportsku opremu u vidu lopti i dresova. Ova donacija će nam uveliko olakšati rad škole i pomoći u organizovanju treninga sa djecom. Mozzart je zaista jedna od rijetkih kompanija koja prepoznaje značaj bavljenja sportom, posebno omladinskim", kaže Jasmin Kevrić, osnivač i trener Škole fudbala “Šampion”, Brčko.

U "Šampionu" treniraju mališani uzrasta od pet do 12 godina. Najmlađi su pjetlići, nešto stariji početnici, a najstariji predpioniri. Dok mlađi odlaze na turnire širom BiH, Srbije i Hrvatske, predpioniri se takmiče u Ligi Tuzlanskog kantona. Ova mala škola već ima velike planove, pa najavljuju da će na ljeto osnovati i selekciju pionira.

Opremu za treninge i odlaske na takmičenja do sada su finansirali roditelji djece i rukovodstvo škole. Zbog toga i jednima i drugima pomoć humanih donatora, poput Mozzarta, mnogo znači za dalji napredak mladih fudbalera.

"Uvijek smo tu da podržimo mlade i perspektivne sportiste. Ovom donacijom želimo da podstaknemo članove Škole “Šampion” da vrijedno treniraju kako bi jednog dana zaista postali šampioni" kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Dok iz Mozzarta poručuju da će nastaviti da podržavaju sport, iz "Šampiona" pozivaju mlade da im se pridruže na treninzima. Roditeljima poručuju da djecu što češće dovode na sportske terene i podstiču ih na bavljenje fudbalom ili bilo kojim drugim sportom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije