Fudbal

Državni projekat: Vlada Srbije uplatila 3.2 miliona evra Partizanu

Državni projekat: Vlada Srbije uplatila 3.2 miliona evra Partizanu
Foto: Facebook/FK Partizan | Državni projekat: Vlada Srbije uplatila 3.2 miliona evra Partizanu

Fudbalski savez Srbije proslijedio je danas Partizanu novac koji im je namenila Vlada Srbije.

"Crno-bijelima" je uplaćena suma od 3.2 miliona evra, što bi trebalo da pokrije veći dio dugovanja kako bi ispunio uslov za dobijanje evropske licence.

Posljednji rok za UEFA monitoring je 31. mart i tim iz Humske do tada mora da riješi sve dugove.

Time je država još jednom pomogla ‘’crno-bijelima’’ da riješe evropsku licencu, kao i prethodnih godina.

Predsjednik Srbije - Aleksandar Vučić doživjeo je sramne uvrede tokom meča 32. kola Evrolige između Partizana i Olimpijakosa. Navijači "crno-bijelih" psovali su i vređali predsjednika države, dan kasnije iz JSD-a i FK-a osudili su ponašanje pojedinaca.

U saopštenju koje je potpisao generalni direktor Partizana Miloš Vazura, objašnjeno je da je Aleksandar Vučić tokom prethodnih 10 godina nesebično pomagao "crno-bijelima". Da je tako, potvrda je stigla nekoliko sati kasnije budući da je država stala uz velikana iz Humske i pomogla mu u kriznom momentu.

Najveći dio dugovanja Partizana tiče se poreza, ali u Humskoj nisu paničili. Država je po ko zna koji put stala uz "crno-bijele" u kriznom momentu i tako obezbijedila četi Igora Duljaja da se do kraja sezone, pored titule, bori i za što bolji poziciju zbog evropskih takmičenja.

"Crno-bijeli" su trenutno drugi na tabeli Superlige Srbije, ako tako ostane do kraja šampionata - Partizan će u kvalifikacije za Ligu šampiona. Prolazak jedne runde kvalifikacija obezbijedio bi srpskim klubu najmanje grupnu fazu Lige Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije