Fudbal

Dujaković korak do povratka u Borac

Dujaković korak do povratka u Borac
Dujaković korak do povratka u Borac

Nikola Dujaković, fudbaler koji iza sebe ima odličnu sezonu u BHT Premijer ligi BiH u dresu Krupe, na korak je do povratka u banjalučki Borac.

Kako saznajemo, fudbaler koji je prošao školu "crveno-plavih" pronašao je zajednički jezik sa bivšim klubom i kao slobodan igrač bi trebalo da se vrati na Gradski stadion. Prema Transfermarkt.de, vezisti ugovor ističe na kraju ovog mjeseca, a prema nekim informacijama prije odlaska u kamp mlade reprezentacije BiH potpisao je novi sa Krupom.

Vezista je imao zapaženu ulogu u Krupi prošle sezone i na 28 utakmica u BHT Premijer ligi BiH je postigao tri pogotka i tome dodao dvije asistencije. Dujaković ima samo 20 godina i ukoliko dođe sigurno je da će predstavljati budućnost Borca. Dujaković je trenutno sa mladom reprezentacijom BiH, koju sutra očekuje meč protiv Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pa bi epilog transfera trebalo da bude poznat nakon što se fudbaler vrati u grad na Vrbasu.

Dujaković neće biti jedino pojačanje Borca u ovom prelaznom roku pošto čelnici kluba žele da dovedu još igrača sa kojima će napasti Ligu za prvaka BiH, ali i izlazak na međunarodnu scenu. Njegovim stopama će i Fedor Predragović, koji se u Borac vraća nakon skoro godinu dana. Čelnici kluba su i s njim pronašli zajednički jezik i on će se vratiti nakon igranja za slovenačko Radomlje.

Jedna od želja bio je i Nenad Marinković, doskorašnji fudbaler Voždovca i nekadašnji član Partizana, ali je on dogovorio prelazak u Mladost iz Lučana, koja će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope ove sezone.

Blizu transfera u Borac je Ivica Guberac, koji je od početka godine slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa ruskim drugoligašem Himkijem. Radi se o veznom fudbaleru koji je karijeru gradio u redovima Primorja, Kopera, Kaljarija, Arisa iz Limasola... i njegova vrijednost na tržištu je 200.000 evra.

Očigledno je da u Borcu žele najviše da pojačaju vezni red pa su tako na meti čelnika kluba Miljan Govedarica, Mladen Veselinović i Ognjen Krasić. Jasno je da neće svi doći, ali u Borcu pokušavaju što ranije da sklope igračku konstrukciju. Govedarica je nova - stara želja čelnika kluba pošto su s njim pregovarali i tokom zimskog prelaznog roka, ali je mladi fudbaler tada izabrao Olimpic koji je igrao BHT Premijer ligu BiH.

Banjalučani pokušavaju da dovedu i što više igrača koji su ponikli u Borcu, pa je tako defanzivna želja dolazak Aleksandra Subića koji je član Partizana. U klubu su nam potvrdili da su razgovarali sa čelnicima prvaka Srbije, ali će po svemu sudeći Subić ostati "crno-bijeli". Brzonogog lijevog beka, osim Borca, želi i Željezničar.

"Ukoliko bude odlazio iz Partizana na pozajmicu, imamo garancije da će prvo razgovarati s nama", kazali su iz Borca.

Ugovor s Borcem već je potpisao Goran Galešić, dok su dogovoreni dolasci Nemanje Janičića i Mahira Karića, koji bi uskoro trebalo da se obavežu na vjernost timu iz Platonove ulice.

Licenca

Aktuelna tema na Gradskom stadionu u Banjaluci je i dobijanje licence za takmičenje u BHT Premijer ligi BiH naredne sezone. Čelnici Borca prošle nedjelje poslali su dokumente u N/FS BiH, a iz Platonove ulice kažu da očekuju da će Komisija za licenciranje zasjedati do kraja ove nedjelje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije