Fudbal

Dule Savić: Stojković stajao kao da se venčao za liniju

Dule Savić: Stojković stajao kao da se venčao za liniju
Foto: Žurnal.rs | Dule Savić: Stojković stajao kao da se venčao za liniju

Dušan Savić, legenda Crvene zvezde, gostujući na jednoj srpskoj televiziji osvrnuo se na "vječiti derbi" odigran u nedelju.

Partizan i Zvezda su u 158. "vječitom derbiju" odigrali neriješeno 1:1 u Humskoj, u utakmici u kojoj je gost do izjednačenja došao sumnjivim golom Ričmonda Boaćija.

Taj pogodak podigao je mnogo prašine jer nije potpuno jasno da li je lopta prešla liniju, a Iliev je naveo da nije samo to problem u ovom trenutku.

"Ponovo se pokazalo da favorit ne mora da pobedi. Zvezda je na papiru bila favorit, unapred su je proglasili pobednikom... Partizan je na našu žalost bio mnogo bolji od Zvezde, zaslužio je da pobedi. Na sreću završilo se 1:1. Jedini ružan utisak je taj incident kod Zvezdinog gola i nespretna izjava golmana Partizana Stojkovića", rekao je Savić.

On je potom prokomentarisao situaciju iz 73. minuta, kada je sudija Danilo Grujić na asistenciju kolege od iza gola odlučio da prizna pogodak "crveno-bijelih".

"Kada se posle utakmice napravila analiza očigledno je bilo da je gol. Partizan je zaslužio pobedu, bilo je bolji, ali bio je gol. Mogu da razumem igrače i navijače protivničkog tima, bili su bolji i onda ste dodatno nervozni kad znate da ste zaslužili trijumf, a niste ga ostvarili. U uživo prenosu nije moglo da se odredi da li je lopta prešla zamišljenu liniju, ali na snimku je to jasno".

Neposredno po završetku susreta golman Partiazan Vladimir Stojković rekao je da se stidi što je Srbin i da će se odreći pasoša, što je podiglo mnogo prašine.

"Mnogo se priča o toj izjavi koja je glupa i primitivna, ali niko ne komentariše da je on najveći krivac za taj gol. Kada desnonogi igrač izvodi korner sa desne strane, lopta ide od gola. Stojković je stajao na liniji kao da se venčao za tu liniju, umesto da je napravio korak napred. Onda mu treba reći: ‘Ti si kriv, da si stajao tamo gde ti je mesto, imao bi mogućnost da se intervenišeš ili sprečiš direktno ili posle šuta", kazao je Savić, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije