Fudbal

Dušan Tadić: Juventus će osvojiti Ligu šampiona

Dušan Tadić: Juventus će osvojiti Ligu šampiona
Foto: Anadolija | Dušan Tadić: Juventus će osvojiti Ligu šampiona

Jednom od najboljih igrača reprezentacije Srbije Dušanu Tadiću ne dopada se ambijent u kome se trenutno igraju utakmice širom Evrope. Kapiten Ajaksa izrazio je nadu da će se u što skorije vrijeme stvoriti uslovi za povratak publike na stadione.

"Pratimo ovih dana mečeve u Bundesligi, atmosfera je tužna, to se bukvalno nikome ne gleda. Fudbal bez navijača nema nikakvog smisla. Suština je u tom huku sa tribina, da se oseti emocija. Navijači su ti koji daju ritam događajima na terenu. Iskreno se nadam da će stadioni u narednoj sezoni ponovo poprimiti stari kolorit i da će se utakmice igrati u onom veličanstvenom ambijentu", rekao je Tadić, koji je posljednjih nekoliko dana održavao formu na terenima Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi, te dodao:

"Radio sam zajedno sa Duškom Tošićem i pod nadzorom koordinatora za fizičku pripremu FSS Andreje Milutinovića. To je uobičajena praksa kada smo u Srbiji, čisto da ostanemo u trenažnom ritmu i da spremni dočekamo pripreme u svojim klubovima. Uskoro se vraćam za Holandiju i jedva čekam da krenu grupni treninzi s ekipom Ajaksa".

Upravo je Tošić izjavio da mu pauza zbog virusa korona nikako nije prijala i da je po povratku na teren imao osjećaj da umjesto lopte, šutira kamen.

"Nisam imao taj osećaj", nasmijao se Tadić, a potom naglasio:

"Šalili smo se ovih dana na tu temu, istina je da je potrebno vreme da se igrač vrati u pravi ritam posle tolike pauze, ali osećaj je nešto sasvim drugo. On se ne gubi tako lako. Ili ga imaš, ili ga nemaš".

Osjećaj se ne gubi, ali uvijek postoji opasnost od povrede.

"Ne plašim se, jer je trener Milutinović brinuo o svakom detalju. Radili smo kao da je sezona u punom jeku. Na igračima je da učine sve što je u njihovoj moći kako bi predupredili eventualne povrede. Nikada nisam imao problema s formom, osećam se odlično i spreman sam za najteže fizičke napore. Verujem da je isti slučaj i sa mojim kolegama iz ekipe".

Prekid holandskog prvenstva i proglašenje Tadićevog Ajaksa za šampiona, izazvali su revolt u taboru AZ Alkmara koji se u tom trenutku nalazio na diobi prve pozicije na tabeli.

"Oni su pokušavali sve i svašta. Insistirali su na baražu za šampiona, ali neće biti ništa od toga. Bez obzira na to ko je prvi na tabeli, smatram da je doneta prava odluka. Na stranu gol-razlika, igrali smo najbolji fudbal u ligi i zasluženo smo osvojili titulu", mišljenja je Tadić.

Priznaje da mu nedostaju reprezentativne aktivnosti i jedva čeka mečeve odluke za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Baš sam pre neki dan konstatovao koliko je prošlo od poslednjeg okupljanja u Staroj Pazovi. Deluje kao čitava večnost. Navikli smo češće da budemo zajedno i svi smo se uželeli velikih izazova u dresu nacionalnog tima. Meni je uvek bila čast da branim boje svoje zemlje i s nestrpljenjem očekujem duel protiv Norveške u polufinalu Lige nacija", istakao je Tadić.

Poslije fenomenalne prošle sezone u kojoj su ih djelići sekunde dijelili od plasmana u finale Lige šampiona, fudbaleri Ajaksa ovoga puta nisu uspjeli da prebrode grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja. A kada je riječ o novom osvajaču srebrne amfore, Tadić je kratak i jasan:

"Juventus će osvojiti Ligu šampiona. I pored poraza u prvoj utakmici od Liona, mislim da će se plasirati u narednu rundu i da će im konačno posle dugo vremena poći za rukom da se domognu evropskog trona".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije