Fudbal

Dva miliona KM za Borac

Dva miliona KM za Borac
Foto: Vladimir Stojaković | Dva miliona KM za evropski Borac

Imamo obavezu da Borac bude klub za ponos navijača, Banjaluke i Republike Srpske i da u narednom periodu bude jak i stabilan premijerligaš i da ima respektabilan tim sa kojim može da izađe u Evropu, kazao je danas Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekavši da će klub iz Platonove dobiti finansijsku podršku od dva miliona KM.

Dodik je danas posjetio Gradski stadion i dodao da Borac, koji je simbol Banjaluke, ove regije i RS, zaslužuje svu moguću podršku kako institucija RS, tako i gradskih struktura.

"Borac ima ljubav koja se zove Banjaluka. Ovaj klub nisu napustili njegovi navijači. Odlučio sam da pomognem kako bismo stvorili klub na ponos svih nas. To neće biti nimalo lako. Vjerujem da ćemo predanim radom u naredne četiri godine stvoriti respektabilan klub kako bismo dočekali 100. rođendan kluba na najbolji način i da baš tada imamo najbolju sezonu. Milion KM će biti uplaćeno do kraja godine, a još milion KM u nastavku sezone", rekao je Dodik i dodao da će institucije RS učestvovati i u rješavanju problema u vezi sa dugovima prema Poreskoj upravi:

"Vidljivo je da klub ide ka stabilizaciji, a pogotovo ovaj dio koji se odnosi na materijalni dio.  Očekujemo da će se sve obaveze riješiti veoma brzo, odnosno u narednih 60 dana. Borac treba da napadne prvo mjesto u Premijer ligi, a što se tiče međunarodne scene, poznato je da klub mora da ima raščišćenu finansijsku situaciju. Ovdje sam u funkciji podrške klubu, a moje interesovanje za Borac nije prestajalo. Spreman sam da pognemo i RK Borac, ŽKK Orlovi, ali i FK Radnik iz Bijeljine i svim ostalim klubovima koji igraju najviše rangove takmičenja poput Premijer lige ili regionalnih liga, to je za nas velika stvar i svi oni su interes RS."

Predsjednik Borca Vico Zeljković zahvalio je na podršci, navodeći "da bez toga ne bi bilo moguće stvaranje velikog i zdravog Borca". Naveo je da je aktuelna uprava sanirala devet miliona duga, a ostala su još dva miliona prema dobavljačima plus porez.

"Klub sve svoje obaveze izmiruje redovno i aktuelna uprava nije napravila ni marku novog duga. Imamo dva miliona maraka duga prema dobavljačima i povjeriocima. Tu su još poreske obaveze prema državi", rekao je Zeljković i na pitanje da li će oni koji su u prethodnom periodu klub uvukli u veliku finansijsku dubiozu biti procesuirani kazao "da za sve postoji dokumentacija, a i da su neki dugovi opravdani, a neki ne".

Dodik je naveo da je to stvar kontrolnih organa i da krivci treba da snose odgovornost.

"Ova uprava ne treba da se bavi tim stvarima, već samo da razmišlja kako da Borac bude bolji. Nikoga ne treba amnestirati i veoma je važno da se zna da li se neko ogriješio o imovinu Borca i to je stvar kontrolnih organa", poručio je Dodik.

Krunić: Borac je brend

Finansijska injekcija koja stiže u Borac umnogome će pomoći novom treneru Branislavu Kruniću pri sastavljanju ekipe koja može da odgovori izazovima u Premijer ligi BiH.

"Intenzivno tragamo za pojačanjima. Svima će biti jasno da je ovo novi Borac, tako da će biti mnogo lakše pregovarati sa igračima koji su nam interesantni, a vjerujem da će sve veći broj fudbalera imati želju da dođe u Borac. Moramo da opravdamo ovu podršku. Želimo jak Borac jer ovaj klub je brend", rekao je Krunić.

Pripreme za novu sezonu Borac počinje prozivkom igrača koja je zakazana za subotu. Borac je u protekloj sezoni osvojio Prvu ligu RS i plasirao se u Premijer ligu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije