Fudbal

Evo koji igrači Reala su tražili da ne šutiraju penale protiv Sitija

Evo koji igrači Reala su tražili da ne šutiraju penale protiv Sitija
Foto: Tanjug/AP | Dvojica fudbalera Reala tražila da ne šutiraju penale protiv Sitija

Jedan od pomoćnih trenera Reala i sin trenera ovog tima Karla Anćelotija, Davide Anćeloti, otkrio je sinoć u miks zoni nakon što se Real Madrid plasirao u polufinale Lige šampiona protiv Mančester sitija, kako je odlučeno ko će izvesti jedanaesterac u odlučujućoj petoj seriji.

On je otkrio ko će preuzeti odgovornost, a ko je tražio da ne šutira, piše katalonski list Mundo Deportivo.

''Kada je ostalo četiri-pet minuta do kraja drugog produžetka, počeo sam da razmišljam. Džud Belingem, Luka Modrić, Lukas Vaskez su bili moj izbor, a Naćo je imao iskustvo i vidjeli smo da je odlučan da šutira. A Antonio Ridiger je igrač sa onom stvari'', objasnio je slikovito Davide Anćeloti.

''Federiko Valverde je trebalo da bude naš peti izvođač penala, ali mi je rekao da je veoma umoran, a istina je da je pretrčao mnogo, pa smo odlučili da Ridiger ide kao peti izvođač. Odluka o tome ko šutira jedanaesterce je bila na stručnom štabu'', dodao je on.

Karlo Anćeloti je, sa svoje strane, takođe u miks zoni, otkrio da je bio još jedan fudbaler koji ga je zamolio da ih ne šutira.

U pitanju je bio Eder Militao.

Razlog koji mu je naveo je to što ga Ederson, golman Mančester sitija, previše dobro poznaje i mogao je da pretpostavi njegovu namjeru gdje će šutirati penal.

''Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin je rekao da će neki penal zaustaviti. Na kraju je ispalo dobro. Odlično smo izveli penale i Ridiger me je mnogo iznenadio. Ove sezone nismo izvodili penale u ovako bitnim momentima, ali dobro smo uradili posao'', prokomentarisao je Karlo Anćeloti u miks zoni, prenosi Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije