Fudbal

Džeger donosi lošu karmu

Džeger donosi lošu karmu
Džeger donosi lošu karmu

Brazilski navijači zamolili su pjevača legendarnih "Rolling Stonesa" Mika Džegera da navija za Argentinu ili Holandiju, budući da je svaki tim koji je podržao loše prošao na Svjetskom prvenstvu.

Kao po tradiciji, Džeger navija isključivo za gubitničke reprezentacije na planetarnim smotrama, pa navijači iz Brazila ne prestaju da ga "peckaju". Fanovi domaćina ovogodišnjeg Mundijala ismijavaju Džegera kada god im se ukaže prilika jer, kako kažu, "baca loše čini" na te reprezentacije. Oni su zbog toga putem društvenih mreža pozvali Džegera da navija za Argentinu ili Holandiju, ekipe koje spadaju među favorite za osvajanje titule, odnosno direktne rivale Brazilu.

Italija je postala posljednja "žrtva" Džegerove "loše sreće" koju donosi timovima za koje navija. Na koncertu u Rimu u subotu, Džeger je pred 70.000 gledalaca rekao da će Italija pobijediti Urugvaj i plasirati se u osminu finala Svjetskog prvenstva. "Azuri" su međutim izgubili sa 0:1 i takmičenje završili već u prvoj fazi takmičenja. Prije toga, na koncertu u Lisabonu u maju, Džeger je prognozirao da će Portugal predvođen Kristijanom Ronaldom osvojiti trofej u Brazilu. Portugal se suočava sa eliminacijom sa turnira, pošto je u prve dvije utakmice osvojio samo bod.

Na početku Mundijala, uoči utakmice sa Urugvajem, Džeger je putem Twittera podržao reprezentaciju Engleske, a ta ekipa je zatim doživjela pravi fijasko.

"Naprijed, Engleska. Ovu utakmicu dobijamo", napisao je 70-godišnji Džeger, a ekipa Roja Hodžsona izgubila je rezultatom 0:1.

Možda se Brazilci podsmijavaju Džegeru, ali vole njegovu muziku. Na koncertu 2006. godine na čuvenoj plaži Kopakabana prisustvovalo je čak milion ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije