Fudbal

Džekin gol peti najljepši u Ligi šampiona

Džekin gol peti najljepši u Ligi šampiona
Foto: Ilustracija | Džekin gol peti najljepši u Ligi šampiona

Pogodak koji je bh. napadač Edin Džeko postigao protiv Čelsija na Stamford Bridžu u okviru Lige šampiona proglašen je za peti najljepši u ovom takmičenju za ovu sezonu, dok su makazice Kristijana Ronalda protiv Juventusa proglašene za najljepši pogodak.

Deseti najljepši pogodak prema zvaničnoj stranici UEFA je gol koji je Ronaldo postigao protiv Borusije Dortmund u grupnoj fazi kada je na Santijago Bernabeuu sjajno pogodio rašlje golmana Burkija. 

Deveti najljepši pogodak pripada napadaču Napolija Lorencu Insigneu koji je fantastičnim šutem savladao golmana Šahtjora u grupnoj fazi, a u istoj grupi i protiv istog protivnika veznjak Mančester Sitija Kevin de Brujne postigao je osmi najljepši pogodak.

Da Šahtjor ne bude ekipa protiv koje su samo postignuti prelijepi golovi potrudio se njihov igrač Brazilac Fred, čiji je pogodak protiv Rome u prvom meču osmine finala iz slobodnog udarca proglašen za sedmi najljepši u prošloj sezoni. Na šestom mjestu nalazi se Garet Bejl koji je protiv Dortmunda u Njemačkoj postigao takođe izuzetan pogodak.

Na petom mjestu nalazi se bh. napadač Edin Džeko koji je postigao fantastičan pogodak protiv Čelsija kada je lijevom nogom uhvatio neodbranjiv volej na asistenciju Fazija, a golman Plavaca Tibo Kurtoa bio je nemoćan u ovoj situaciji. Podsjećamo, Džeko je na ovom meču postigao još jedan pogodak.

Na četvrtom mjestu nalazi se pogodak koji je Grizman postigao protiv Rome u pobjedi Atletiko Madrida, a iznenađujuća treća pozicija pripala je Iiguainu čiji je pogodak protiv Totenhema na asistenciju Pjanića proglašen za treći najljepši u ovoj sezoni.

U jednoj nevjerovatnoj borbi za prvo mjesto, između remek-djela Kristijana Ronalda i Gareta Bejlaa postignutih u istom sekundu i istom minutu, na kraju je pobjedu odnio Portugalac.

Prema izboru UEFA, Ronaldove makazice protiv Juventusa proglašene su za najljepše u ovosezonskom izdanju Lige šampiona, dok su one koje je Garet Bejl postigao protiv Liverpula u finalu proglašene kao druge najljepše.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije