Fudbal

Džeko: Nije važno ko će dati gol, bitan je rezultat

Džeko: Nije važno ko će dati gol, bitan je rezultat
Foto: N.N. | Džeko: Nije važno ko će dati gol, bitan je rezultat

Postizanje golova je moj posao, ali mnogo važniji je konačan rezultat, rekao je Edin Džeko kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja sutra igra prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje.

"Zmajevi" su sa Crnogorcima u ponedjeljak na "Bilinom polju" u Zenici odigrali bez golova, a razlog slabije ralizacije selektor Robert Prsinečki vidi u umoru igrača na kraju sezone. Dug put do Seula preko Dohe, dodatno bi mogao ostaviti traga na bh. igračima.

 "Očekuje nas teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom. Učinićemo sve da se na kraju sezone predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas", rekao je Prosinečki. 

Edin Džeko imao je u Zenici nekoliko dobrih prilika, ali ih nije iskoristio, što će nastojati popraviti protiv Južne Koreje.

„Postizanje golova je moj posao, ali mnogo važniji je konačan rezultat od toga ko je strijelac. Nije važno da li ću pogoditi ja ili neko drugi, rezultat je u prvom planu", rekao je Džeko.

Igrači BiH danas su odradili i službeni trening. Stručni štab, predvođen selektorom Robertom Prosinečkim, igračima nije nametnuo jak tempo jer se za njih radi o posljednjem meču u ovoj sezoni, u kojoj su odigrali veliki broj utakmica.

Raspoloženje u reprezentaciji je vedro i svi sa nestrpljenjem očekuju da počne meč protiv domaćina, za koji vlada veliko interesovanje. Sve ulaznice su brzo „planule“, tako da će južnokorejska reprezentacija imati značajnu podršku oko 40.000 navijača, u posljednjem meču prije odlaska na završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Sa druge strane, ni u dalekom Jeonjuu, kao i na svim utakmicama do sada, "zmajevi" neće biti bez podrške. Najavljen je dolazak manje grupe navijača BiH koji žive i rade u ovom dijelu svijeta.

Prijateljska utakmica Južna Koreja - Bosna i Hercegovina biće odigrana u Jeonjuu u petak u 13 časova po srednjoevropskom vremenu uz direktan prenos na FACE TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije