Fudbal

Džeko finalizirao pregovore za transfer u Milano

Džeko finalizirao pregovore za transfer u Milano
Foto: N.N. | Džeko finalizirao pregovore za transfer u Milano

​Za finalizaciju prelaska Edina Džeke iz Rome u Inter ovog ljeta čeka se još samo međusobni dogovor dva kluba.

Za to vrijeme kapiten se s fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Sarajevu pripreme za nastavak kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine i gostujuće utakmice s Finskom i Italijom. Golgeter "zmajeva" kasnio je jedan dan na okupljanje upravo zbog sve izvjesnijeg transfera u Milano. Izvori bliski italijnskim klubovima tvrde da je Džeko s Interom postigao dogovor o svojim uslovima, odnosno da ga čeka trogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona evra po sezoni. Sa druge strane, Roma je navodno spustila cijenu i od prodaje svog napadača sada očekuje da će inkasirati 10 do 12 miliona evra.

"Čelnici dva kluba sastaće se ove sedmice i zvanično predočiti svoje uslove. Edin Džeko je već duži period želja novog trenera Intera Antonija Kontea. Želio ga je dovesti i u vrijeme kada je bio menadžer Čelsija. Vjeruje se da će dogovor biti postignut", objavili su mediji u Italiji, pozivajući se na izvore bliske Romi i Interu.

Bh. napadač u minuloj sezoni za Romu je odigrao 33 utakmice. Postigao je 14 golova, što ga je svrstalo na deveto mjesto liste strijelaca u italijanskoj Seriji A. Juče su najbolji bh. igrač i njegovi saigrači iz reprezentacije BiH dobili slobodno prijepodne od selektora Roberta Prosinečkog. Igrači koji proslavljaju Bajram iskoristili su to za druženje s porodicom, a već poslijepodne vratili su se u bazu na Ilidži. Obimne padavine stvorile su dosta problema bh. ekipi u ponedjeljak u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru. Zato je selektor juče poslijepodne trening preselio na stadion "Grbavica".

"Finska je protivnik kojem moramo ozbiljno pristupiti. Sve naše analize ukazuju da nas čeka zahtjevan zadatak na putu do tri boda. Upozorili smo igrače na dobre i loše osobine Finske. Statistika pokazuje da su vrlo ozbiljna i organizovana ekipa, ne smijemo im dati prostora", upozorio je Elvir Rahimić, trener u stručnom štabu Roberta Prosinečkog.

Iako bi u poređenju s mečom u Italiji 11. juna, bh. tim tri dana ranije protiv Finaca trebalo da ima nešto lakši zadatak, golman Ibrahim Šehić takođe upozorava da nije riječ o autsajderima. Napadač Norviča Temu Puki prva je zvijezda finskog tima.

"Već sam igrao nekoliko puta protiv njega. Najbolji je igrač Finske, ali ima ih još puno opasnih. O kakvoj je ekipi riječ, najbolje govori podatak da Finci kući 14 utakmica nisu primili gol. Smiješno je reći za Fince da su poluamateri. Trebalo je Grčku da dobiju u Ligi nacija 10:0, a ne 2:0. Ako ste gledali meč, znate šta pričam... Imaju dobre igrače, neki od njih igraju u dobrim klubovima. Imaju kvalitetnog golmana. Moramo nametnuti svoju igru, da nam se ne desi kao protiv Sjeverne Irske, da nam oni preuzmu kontrolu", rekao je Šehić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije