Fudbal

Džeko poslao dres baki Sadi iz Visokog

Džeko poslao dres baki Sadi iz Visokog
Foto: Federalna TV | Džeko poslao dres baki Sadi iz Visokog

Video bake Sade koji je objavljen prije nekoliko dana, a u kojem opisuje pogodak Edina Džeke u meču Lige šampiona protiv Čelzija, za kratko vrijeme je skupio preko 50.000 pregleda, ali i došao do fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Kada je pregledao video, Edin je odlučio baku Sadu iznenaditi vrijednim poklonom, dresom reprezentacije BiH sa svojim potpisom, a što je i učinio, u saradnji sa novinarima Federalne TV, koji su otišli u Visoko da baki uruče poklon.

Kao što je video bio spontan, tako je i dolazak ekipe FTV-a stigao nenajavljeno, pa je baka Sada ponovo ostala zatečena, ali i prijatno iznenađena kada je saznala i vidjela razlog posjete.

Edin Džeko je, podsjećamo, u dresu Rome nedavno na Stamford Bridgeu oduševio fudblsku Evropu golom kojeg je postigao za smanjenje vodstva Rome.

Kod rezultata 2:0 za Čelzi, Džeko je prvo smanjio vodstvo - pa izjednačio na 2:2. Taj susret okončan je rezultatom 3:3, a o partiji Edina Džeke - još se bruji na svim kontinentima.

Najljepši detalj susreta desio se u 64. minuti - kada je Džeko postigao gol 'iz koljena', kojim je oduševio sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije